MacBook Pro icon ApplenovinkyPo odstranění 3,5 jack hudebního konektoru v iPhonu 7, se společnost Apple nejspíše rozhoduje, že stejný krok provedou u jablečných notebooků. Společnost Apple rozeslála uživatelům MacBooku Pro dotazník, který má za úkol zjistit, zda majitelé svého zařízení využívají 3,5 mm jack konektor.



Jedna z otázek se týká také slotu pro paměťové karty a jakým způsobem uživatelé provádí převod fotografií z digitálního fotoaparátu do svého MacBooku Pro.

macbook-pro-headphone

Apple provedl odstranění sluchátkového konektoru na iPhonu 7 také z důvodu ušetření místa. Toto ušetření, mu umožnilo nové zařízení vybavit větším fotoaparátem a baterií. Je jasné, že uživatelé na svém Retina MacBooku Pro nevyužívají 3,5 mm jack konektor a čtečku paměťových karet každý den, ale občas se tyto dvě věci velice hodí.

Apple je připraven v letošním roce zaktualizovat svojí řadů MacBooku Pro. Podle spekulací má nový MacBook Pro přijít s novým tenčím designem a nabídnout USB-C konektory. Uvidíme zda se Apple tedy odhodlá k odstranění jack konektoru a čtečky SD karet již letos nebo až příští rok.

Zdroj: iphonehacks.com