iphone baterie iconVšechny zařízení Mac, které mají integrovanou baterii zobrazují na Menu Baru (horní lišta) stav vaší baterie. Někdy se může stát, že indikátor baterie nefunguje korektně. V tomto případě musíte provést několik kroků, které tento problém napraví.



Baterie ukazující vyšší nebo nižší stav než je reálný, vám dává znamení, že něco není v pořádku. Dejte tedy pozor na tyto znamení ať ještě máte čas hrozící problém napravit. Tyto problémy se stavem baterie nejsou u Macu nic nového. V 9 případech z 10 se jedná o chybu softwaru.

Jak opravit tento problem

Vždy existuje řešení jak napravit špatně se zobrazující stav baterie ve vaší horní liště. Přínášíme tipy, které můžete vyzkoušet a opravit tento problém:

Restartování vašeho zařízení: Věřte nebo ne, někdy pomůže prosté restartování vašeho Macu k nápravě různých problémů. Může se jednat o nějakou chybku v operačním systému.

Resetování řadiče pro správu systému (SMC): Pokud restart vašeho zařízení nepomůže, problém může být ve vašem řadiči pro správu systému (SMC). Jedná se o speciální kus hardwaru, který provádí kontrolu vašeho Macu. Někdy může být tento řadič pokažen nebo prostě přestane fungovat. Zkuste tedy tento řadič vyresetovat.

Cykly baterie: Vaše baterie může být zastaralá nebo již prostě poškozená. Zkuste tedy totálně vybít vaše zařízení a pak provést 100% nabití.

Zkontrolujte životnost vaší baterie: Podržte klávesu Option a klikněte na indikátor baterie v horní liště. Pokud se zobrazí nápis Normální, vše je v pořádku. Pokud naopak uvidíte nápis Servis Baterie nebo Brzy Vyměnit, proveďte v nejbližším časovém horizontu výměnu baterie.

Vypojení baterie: Pokud máte starší Mac a nebojíte se provést menší zásah do vašeho zařízení, zkuste vypojit baterii. Otevřete svůj Mac, vypojte baterii a 30 sekund držte tlačítko Power. Pak zapojte baterii a normálně zapněte svůj Mac. Mělo by dojít k lepšímu čtení stavu baterie.

Kontaktujte Apple: Pokud nic nefunguje kontaktujte společnost Apple. Apple vymění vaší baterii a vaše problémy zmizí. Samotná oprava může být provedena zadarmo.

Nikdo z naší redakce nebere žádnou zodpovědnost za vzniklé škody při tomto procesu. Vše je na vaší zodpovědnost!

Zdroj: idownloadblog.com