apple-pay-iconS příchodem iOS 10 a MacOS Sierra budete moci využívat Apple Pay na Vašem Macu. To znamená, že pokud hodně nakupujete online, tak již nebude muset pokaždé vyplňovat údaje o Vaší kreditní kartě, ale jednoduše schválíte platbu na Vašem iPhone.



Pokud budete mít MacOS Sierra a nákup budete provádět v prohlížeči Safari, tak můžete využít u svých plateb Apple Pay. Někteří prodejci nabízí možnost zaplacení nákupu pomocí Apple Pay a Vám tak stačí kliknout na tohle tlačítko, následně Mac zašle autorizaci na iPhone a Vy už jen pomocí otisku prstu platbu schválíte a nákup bude hotov.

Nastavení plateb pomocí Apple Pay v prohlížeči Safari provedete tak, že kliknete v horní liště na „Safari“ a poté na „Předvolby…“, poté už jen vyberete záložku „Soukromí“ a zde zaškrtnete možnost u Apple Pay.

Safari-Apple-Pay-Setting copy copy

Dále potom musíte na iPhone povolit autorizaci těchto plateb. První kliknete na „Nastavení“, ve kterém najdete položku „Peněženka a Apple Pay“, na kterou kliknete a zapnete možnost „Povolit platby na Mac“. A vše je hotovo a Vy jste připraveni k nákupu.

ios-apple-pay-allow-payments-on-mac

Zdroj: imore.com