ios_10_iconJe určitě vzrušující nainstalovat si iOS 10 a objevovat jeho nové funkce, ale při stahování může nastat problém a nadšení rázem opadne. Můžete se dočkat hlášky „Aktualizace softwaru se nezdařila“, která vyskočí při instalaci iOS 10.



Je to jedna z nějčastějších hlášek, se kterou se mohou uživatelé setkat. Poté vyskočí další zpráva, ve které je „Došlo k chybě při stahování iOS 10“. Pokud se setkáte s tímto problémem máme pro vás pár rad k řešení situace.

fix-ios-10-software-update-failed

První a nejsnadnější řešení je to zkusit znovu. Zavřete všechny chybové hlášky a chvíli vyčkejte a zkuste si aktualizaci stáhnout znovu. Vzheldem k tomu, že se jedná o nový iOS, snaží se ho stáhnout milion uživatelů a ihned ho nainstalovat. A servery Applu   jsou tak dost vytížené. Takže pokud máte trpělivost, vyčkejte pár hodin nebo dní než se pokusíte aktualizaci znovu stáhnout.

Jestli se vám výše navržená řešení nelíbí, můžete připojit vaše iZařízení k iTunes a v kartě „Souhrn“ kliknout na „Aktualizovat“. Poslední možností je ručně stáhnout soubor IPSW iOS 10. Tento postup však doporučujeme zkušeným uživatelům. První jděte na stránky Apple odkud stáhnete správný iOS 10 kompatibilní s vašim zařízením. Poté připojte vaše zařízení k iTunes, kde přejděte do Souhrnu. Pak podržte klávesu Alt/Option na Mac nebo Shift u Windows, a klikněte na „Obnovit iPhone“ a vyberete stažený soubor s iOS 10. iTunes začne instalovat iOS 10 na vaše zařízení a jakmile bude proces dokončen můžete obnovit vaše data a soubory ze zálohy.

ios10-800x585

Zdroj: iphonehacks.com