iphone-7-iconPřed středeční keynote si všichni mysleli, že všechny informace co Apple hodlá představit už dávno unikly na internet. Duální fotoaparát u modelu iPhone 7 Plus, detaily nového fotoaparátu v iPhonu 7 a další.



Opak byl, ale pravdou. Když šéf marketingového oddělení Phil Schiller přišel na jeviště a odhalil nové iPhony, dav byl ohromen a měl pro to dobrý důvod. Co je, ale vlastně tak revolučního na fotoaparátech, které byly představeny? Než se dostaneme ke skutečnému revolučnímu kousku, nejdříve se podíváme na menší iPhone 7. Rozlíšení fotoaparátu se nemění a zůstává tak 12 megapixelů. Změnu zaznamenal senzor a také optika. Fotoaparát nyní podporuje optickou stabilizaci obrazu, která je jedním z nástrojů, kterým můžete zabránit rozostření obrazu vinou chvění fotoaparátu při focení z ruky. Dosáhne se tak k ostřejšímu snímku.

iphone-7-sample-photo-5

Nový iPhone 7 také nabízí šiřší čočku f/1.8, takže lze nyní zachytit až o 50% více světla. To znamená, že jste schopni fotit v horších světelných podmínkách o hodně kvalitnější snímky, než tomu bylo v minulosti. Aktualizován byl také flash a senzor, který automaticky nastaví čas závěrky při fotografování v domácích podmínkách.
iphone-7-sample-photo-12
Malou revoluci přináší fotoaparát, který je součástí iPhonu 7 Plus. Apple představil unikátní systém duálního fotoaparátu. Poprvé je tak možné zachytit snímek dvojnásobně blíže při ohniskové vzdálenosti 56 mm. V aplikaci Fotoaparát můžete u tohoto modelu měnit objektiv, kterým chcete zrovna fotit.
iphone-7-sample-photo-13
Apple představil unikátní funkci Bokeh, která je mezi fotografy velice oblíbená. Při fotografování nějakého objektu, tak můžete rozmazat pozadí a docílit tak blur efekt. Funkci Bokeh můžete zapnout v novém režimu Portrét, který se objevil v aplikaci Fotoaparát. Apple tuto funkci představí za pár měsíců, protože stále vychytává nějaké mouchy a pracuje na zlepšení celé funkce.
iphone-7-sample-photo
Všechny tyto úpravy jsou možné díky nového signálního procesoru, který je o 60% rychlejší. Procesor Apple A10 Fusion je tak schopen provést 100 miliard operací za 25 ms. Mezi další úpravy, které jsou na nových iPhonech k nalezení, je nová 7 megapixelová přední kamera, která dokáže nahrávat video ve Full HD rozlíšení a zadní kamera, která je schopná ukládat snímky do formátu RAW.
camera-list-11
Na opravdové hodnocení si musíme ještě nějakou chvilku počkat. Už teď je jasné, že nový iPhone 7 Plus bude hodně využíván fotožurnalisty. Model 7 Plus je mobilní zařízení, které nabízí sympatický fotografický výstup.
Zdroj: phonearena.com