steve jobs iconZa týden uplyne smutné výročí. Bude to pět let od smrti geniálního člověka, Steva Jobse. Po celý týden Vám budeme přinášet články, kterou budou připomínat život a činy tohoto průkopníka v IT průmyslu. Dnes jsme připravili několik zajímavých faktů.



Byl adoptovaný

Steve Jobs byl adoptovaný. Jeho biologický otec, Abdulfattah Jandali, vyrostl v Sýrii a setkal se s biologickou matkou Steva Jobse, Joanne Schieble na Universitě ve Wisconsinu. Jeho adoptivními rodiči se stali Steva a Clara Jobsovi.

Setkal se se Šikanou

V šesté třídě jej začali šikanovat. Proto musel začít chodit do jiné školy a s rodiči se musel přestěhovat do Los Altos, kde se setkal se Stevem Wozniakem a později založili společnost Apple.

Zen Buddhismus

Steve Jobs přijal v roce 1974 Zen Buddhismus. Stalo se tak potom, co odcestoval do Indie na dobu asi sedmi měsíců. Tam hledal duchovní osvícení. Stal se tzv. pescariánem – jedl ryby, ostatního masa se však zřekl.

Pomohl Googlu

Dovedete vyjmenovat všechny barvy loga Googlu tak, jak jdou po sobě? A víte o tom, že Steve Jobs doporučil Vic Gundotrovi změnit odstín žluté, protože původní odstín se mu nelíbil? Jobs měl neuvěřitelný smysl pro detail!

Popíral otcovství

I potom, co DNA testy potvrdily, že je otcem Lisy, kterou měl s dívkou Chrisann Brennan studující na vysoké škole, otcovství popřel.

Byl jedním ze zakladatelů Pixar

Steve Jobs byl majoritním vlastníkem společnosti Pixar, která byla dříve známa jako Graphics Group.

Je pohřben v neoznačeném hrobě

Zakladatel Applu, který od roku 2003 bojoval s rakovinou slinivky a odmítal léčbu pomocí chemoterapií a léčil se stravou, akupunkturou a dalšími alternativními metodami je pohřben v neoznačeném hrobě.

Zdroj: notablebiographies.com