apple novinky logo icon applenovinky.czPravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 24. do 30. října dělo okolo společnosti Apple? Tento týden se nesl ve znamení nových MacBooků Pro, začátku prodeje Apple Watch a nárůstů zisků ze služeb Applu.



Analytici předpokládají, že prodeje Maců ve čtvrtém kvartálu klesnou meziročně o 11 %

Analytik Philip Elmer-DeWitt předpokládá, že prodeje Maců ve čtvrté čtvrtletí poklesnou. Většina odhadů se pohybuje kolem pětimilionů prodaných kusů. To je pokles o 10,79 % oproti minulému roku, kdy bylo prodáno 5,7 milionů kusů Maců.

Apple Pay je oficiálně v Japonsku

S příchodem iOS 10.1 je Apple Pay oficiálně dostupná pro Japonsko. Je to jeden z nejdůležitějších trhů společnosti Apple, který má 127 milionů obyvatel. Jablečná firma propojila Apple Pay i s veřejnou dopravou, takže zákazníci rovnou vidí, kolik je cesta stojí.

apple-pay-e1414504064841-1940x1090

Foxconn potvrdil, že rozšíří svoji výrobů iPhonů do Indie

Již dříve jsme vás informovali, že Foxconn plánuje rozšířit svoji výrobu do Indie. V pondělí deník The Economic Times of India uvedl, že Foxconn bude rozšiřovat své působení v Indii a již dříve v ní investoval 600 milionů dolarů.

Konkurencia Applu sa ničí sama

Hlavný tréner New England nesúhlasí s používaním tabletov Microsoft Surface počas zápasov. Radšej by sa vrátil k tradičnému poznámkoveho bloku, čo potvrdil aj odhodením tabletu počas zápasu. Ostatní tréneri sa taktiež vyjadrili na adresu tabletu Microsoft Surface a to nie v pozitívnom duchu.

Aplikace Záchranka pomohla už ve 4.000 případů

Chytré telefony přinášejí revoluci i do zvyšování efektivity Zdravotnické záchranné služby. Již více než půlrok mohou majitelé chytrých telefonů používat mobilní aplikaci Záchranka.

 zachranka_icon

Apple přemýšlí o iMessage pro Android

Společnost Apple si podle spekulací pohrává s myšlenkou, že vydá populární aplikaci iMessage pro konkurenční operační systém Android. Apple by dokonce zašel tak daleko, že by celou aplikaci navrhl v kabátě „Material Design“. Větší podrobnosti zatím nebyly uvedeny.

Apple v Kanadě pracuje na operačním systému pro své auto

Podle nejnovější spekulace magazínu Bloomberg společnost Apple má v Kanadě několik softwarových vývojářů, kteří pracují na operačním systému pro Apple auto. Vývojáři pracují v Kanadě v budově, která se nachází poblíž kanceláří BlackBerry QNX.

 apple_icar_concept_project_titan_by_lpy974_on_flickr

Applu díky službám vzrostl zisk o 24%

Společnost Apple zveřejnila čísla, ve kterých můžeme vidět, že největší zisk zaznamenala divize Služeb. Když tyto hodnoty porovnáme s minulým rokem, můžeme vidět, že Applu díky této divize vzrostl zisk o 24%.

Apple HomeKit je najbezpečnejší

Philip K. Dick už v 69. roku predvídal budúcnosť svojím dielom Ubik v ktorom sa píše o umelých inteligentných infraštruktúr ktoré prebrali kontrolu nad svetom. V dobe budovania kvalitnejšej internetovej siete sa objavil útok DDoS na všetky pripojené kamery do siete. Tento útok môže byť predzvesťou masívnych útokov na inteligentné domácnosti.

homekit icon

Apple spustil predaj Apple Beats PowerBeats3

Apple po spustení predaja Apple Beats Solo3 spúšťa do predaja dňa 25.10.2016 Apple Beats PowerBeats3 ktoré sú novou alternatívou k bezdrôtovému životu. Apple ich zaraďuje do novej skupiny iPhone pitch.

Apple odložil prodej AirPods na neurčito

Včera společnost Apple poněkud překvapivě oznámila, že nová bezdrátová sluchátka AirPods nebudou uvedena na trh koncem října, jak tomu bylo v plánu. Jablečná firma připustila, že výrobek není ještě dostatečně připravený na to, aby se dostal mezi zákazníky.

 airpods-1

Na otevření Apple Campus 2 si ještě počkáme

Apple aktualizoval celkový harmonogram výstavby svého Apple Campus 2. Ukončení stavby se tak oddálilo a Apple odhaduje, že finální teréní úpravy proběhnou do konce druhého čtvrtletí roku 2017. Předchozí harmonogram odhadoval konec prací ve třetím čtvrtletí tohoto roku.

apple-campus-2-04-1

Společnost Apple změnila ikonky na iCloud.com

Před dnešní očekávanou Mac keynote společnost Apple změnila ikonky na webové stránce iCloudu. Místo původní ikonky Home se nyní zobrazí ikonka Launchpad, která je podobná té, co známe z macOS zařízení. Kliknutím na ikonku Launchpad se vždy vrátíte na úvodní stránku iCloudové služby.

Apple představil aplikaci TV

Apple právě představil na svém dnešním keynote aplikaci TV. Tim Cook o nové aplikaci řekl, že změní pohled na sledování televize. Aplikace je chytrý průvodce sledování televize. Doporučí Vám například, na jaký pořad byste se mohli podívat.

Na konci letošního roku se na tvOS objeví Minecraft

Tim Cook právě na Keynote oznámil, že celosvětově populární budovatelská hra Minecraft, která byla vydána v roce 2009, míří od počítačů a konzolí už i na tvOS. Na její oficiální dostupnost se prý mohou uživatelé tvOS tešit již na konci tohoto roku.

minecraft-hero-df1112867f04

Apple představil nový MacBook Pro

Apple představil nový MacBook Pro. Úniky se potvrzují! Nový MacBook Pro. Bude dostupný v 13″ a 15″ variantě. Oproti předchozímu MacBooku Pro je o 17 % tenčí. Disponuje dvakrát tak větším Force Touch trackpadem. Dostane také novou barvu – ke klasické stříbrné se připojí i Space Gray.

apple-macbook-event-20161027-8014

Byl představen nový Final Cut Pro X

Spolu s novým Macbookem Pro byl představen i nový Final Cut Pro X. Jedná se o program na stříhání videí, u kterého nyní nechybí ani podpora ovládání pomocí Touch Baru. Práce s Final Cutem pomocí Touch Baru se jeví skvěle a jednoduše, bude zobrazovat i časovou osu a navigace ve videu probíhá také díky jeho pomoci. Byl aktualizován i design programu.

Známe ceny nového MacBooku Pro

Těsně po konci konference byl opět zprovozněn Apple Online Store. Právě zde už můžeme najít oficiální ceny pro český trh. Apple už svou práci odvedl, MacBooky představil. Na vás pak už jen je, rozhodnout se, jestli vám za tuto cenu MacBook stojí a pokud ano, neváhejte a pořiďte si ho. Doručování by mělo začít u MacBooku Pro 13″ bez Touch Baru ještě dnes a u MacBooků s TouchBarem během 2 – 3 týdnů.

Známe datum dostupnosti nového MacBooku Pro

Na keynote byly představeny tři varianty nového Macbooku Pro: 15″ s Touch Barem, 13″ s Touch Barem a 13″ bez Touch Baru. Zde vám přinášíme dostupnost nových jablečných notebooků. Varianty s Touch Barem jsou dostupné k odeslání za 3-4 týdny, bez Touch Baru ihned.

Apple přerušil prodej 11-palcového MacBooku Air

Společně s představením nového Macbooku Pro Apple oznámil, že se rozhodl ukončit prodej 11-palcového Macbooku Air (s vyjímkou škol). Třináctipalcová varianta se bude prodávat i nadále, avšak za sníženou 999 $ (23 976 Kč – jen orientačně), ačkoliv tento model aktualizaci dnes neobržel.

Apple už neprodává MacBook Pro bez Retina displeje

Apple už neprodává MacBook Pro bez Retina displeje. Stalo se tomu tak po představení nového MacBooku Pro. Řada jablečných notebooků pro profesionály se obohatila o nový MacBook Pro s Touch Bar a ochudila o MacBook Pro bez Retina displeje, který však jako poslední MacBook disponoval CD mechanikou, kterou Apple nazývá SuperDrive.

MacBook Pro icon Applenovinky

Platby cez Apple Pay stúpli o 500%

Predaje cez Apple Pay raketovo stúpli keď ľudia zistili, že môžu využívať Apple Pay ako náhradu svojich peňaženiek. Apple Pay je v súčastnej dobe najpoužívanejší spôsob platby cez internet. Tento spôsob platby budeme môcť využiť aj na novom MacBooku Pro.

FaceTime kamera na MacBook Pro nebola vylepšená

Keby ste si mysleli, že nový MacBook Pro má FaceTime kameru s rozlíšením 1080p tak ste na veľkom omyle. Apple vylepšil na MacBooku Pro všetko čo sa dalo okrem FaceTime kamery ktorej rozlíšenie je 720p.

Nikkei Asian Review poukazuje na nedávné zprávy, že se Apple vrací k celoskleněnému designu u iPhone 8 který má vyjít příští rok. Apple již dříve používal celoskleněný design u iPhone 4 a iPhone 4S. Další informace jsou takové že se dočkáme 5″ palcového displeje.

Akcie Applu stoupají, hlavní příčinou je vybuchující Samsung Galaxy Note 7

Akcie Applu rostou opravdu raketově. Momentálně jsou nejvýše za poslední rok. Před pár dny jsme se dočkali rekordu a akcie stouply dokonce o 2,3% na 116,72 dolarů. Tento nárůst činí 2,66 dolarů za akci. Lépe na tom byly akcie Applu naposledy pouze minulý rok v prosinci. Otázka zní, z jakého důvodu došlo k takovému rapidnímu růstu ?

Apple začal prodávat Apple Watch Nike+

Apple začal prodávat Apple Watch Nike+. Stalo se tak včera a chytré hodinky, které vznikly společnou prací Applu a společnosti Nike jsou momentálně k odeslání za tři až čtyři týdny. To znamená, že momentálně je Apple nemá na skladě.

nike-apple-watch-bigger

NSPARKLE nabízí jako první v ČR volitelné konfigurace nového MacBook Pro!

Tým NSPARKLE usilovně pracoval ihned po představní nových MacBooků Pro, aby mohl hned druhý den zařadit do své nabídky konfigurace těchto vymazlených strojů. Podle jejich PR oddělení je náš magazín prvním, kdo o tom informuje. NSPARKLE předběhnul dokonce i velké Apple Premium Resellery v ČR.

Touch Bar běží na eOS, variantě watchOS

Po prvních dojmech z Touch Baru je zřejmé, že to není pouze reklamní trik, jak udělat MacBook zajímavější. Používání Touch baru opravdu šetří čas a běžných úkonů v aplikacích lze dosáhnout rychleji než s použitím klávesových zkratek, které si navíc musíte pamatovat.

Apple oficiálně ukončil výrobu externích displejů

Nilay Patel, šéfredaktor The Verge, potvrdil, že společnost Apple oficiálně ukončila výrobu externích displejů. Tím mizí naděje, že bychom se v budoucnu dočkali externího displeje s rozlišením 5K  a Thunderboltem od jablečné firmy. Pokud vlastníte poslední model externího displeje, tak už nedoufejte v jeho Retina verzi.

thunderbolt-display-two-up-macbook-pro