apple-scalesV článku, který jsme publikovali v průběhu týdne, jste se mohli dozvědět, jak poznat jestli váš iPhone trpí Touch Disease. Tři velké právnické firmy se připadaly k hromadné žalobě, která je bude vedena pro Apple kvuli závadě, která způsobuje nefunkčnost displeje.



Společnost Apple se stále k problému nevyjádřila a samotní spotřebitelé proti velké firmě neuspěli. Nyní se však spojili a vypadá to, že žaloba má více než naději na úspěch. Včera server Motherboard oznámil, že pod skupinovou žalobu se podepsaly tři velké právnické firmy. Richard McCune, kalifornský právník, řekl, že byl kontaktován více než 10 tisíci lidmi, kteří žádají o připojení k případu, který obviňuje Apple ze spotřebitelského podvodu, nedodržení předpokládané záruky, bezdůvodného obohacení a dalšího porušení spotřebitelského zákona.

Oprava Touch Disease přijde majitele takového iPhonu na 329$, což je téměř osm tisíc českých korun. Nicméně, poslední žáloba, která byla podána v Utahu, nezná doposud konečný verdikt, protože společnost Apple požádala o prodloužení lhůty k vyjádření.

V pátek McCune podal aktualizovanou žalobu proti společnosti Apple, která obsahuje několik nových žalujících a formálně přidává tři samostatné advokátní kanceláře, které mají pomoci v právní bitvě. Každá z firem má své vlastní klienty, a tak dávají pořádnou váhu tomuto případu, včetně Stephena Larsona z Larson O’Brien, který je bývalý federální soudce. Ten věří, že s připojením dalších firem má žaloba šanci na pozitivní verdikt pro majitele iPhonů.

1471974574560

Zdroj: macrumors.com