iPad Pro 9,7 97 9 7 icon applenovinkyPopulární strategická hra ROME: Total War je nyní dostupná v App Store za 270 Kč a je určena pro iPady. Hra je považována podle kritiků za nejlepší strategickou PC hru a teď si ji bez kompromisů můžete užít i na iPadu.



Hra probíhá ve 2D prostředí a bitvy uvidíte ve 3D, budete tak součástí všech bitev, které jsou většinou přímo replikami historických bitev. Vývojáři upravili hru pro Retina displej iPadu, avšak 3D zobrazení bitev zůstalo beze změny jako je tomu u původní PC verze, která pochází z roku 2004. Vybírání jednotek je na dotykovém displeji velmi jednoduché a intuitivní. Zádrhel možná zaznamenáte v menu, kdy na některé položky budete muset dlouze kliknout a u jiných stačí běžný dotyk.

rome-total-war-645

Pokud se vám líbila původní verze ROME: Total War, tak není pochyb, že by se vám nelíbila verze pro iPad. Hra poběží na iPadu Air, iPadu mini 2, 9,7″ a 12,9″ iPadu Pro a všech novějších verzí iPadů. Pro instalaci budete potřebovat 4 GB volného místa. Na oficiální video se můžete podívat v následujícím videu.

Zdroj: 9to5mac.com