apple novinky logo icon applenovinky.czPravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější zauběhlý týden. Co vše se od 7. do 13. listopadu 2016 okolo společnosti Apple. Tento týden Apple bojoval v Irsku, chystal nové projekty, svoji expanzi a další.



Nový unikátny Apple Store v Chicagu

Apple dokončuje stavbu nového Apple Storu v Chicagu. Apple Store je vybudovaný pozdľž rieky Chicago a táto oblasť sa rysuje ako jedna z najdrahších oblastí. Apple Store je z väčšej časti po zemou pri 401 N. Michigan Ave. Apple chce vstup do obchodu na úrovni Plaza aby bol báječný.

 Gotham by Twilight

Nový Apple Campus vo Veľkej Británii

Pred pár týždňami sme sa dozvedeli, že Apple otvorí nový Campus vo Veĺkej Británii. Nový Apple Campus sa bude nachádzať v budove elektrárne Battersea. Projektové video nám ukazuje ako bude 14 miliardová investícia vypadať naozaj ukážkovo. Campus by mal byť otvorený v roku 2021.

Predaje Apple iPadov v Q3

Predaje tabletov od Apple stúpajú aj keď celosvetový trh s tabletmi klesol cezročne o 14,7 %. Apple je v súčastnosti líder na trhu s tabletmi. V Q3 sa predalo 43 miliónov tabletov a Apple predal 9,3 milióna kusov svojich iPadov z počtu celosvetovo predaných.

 both-ipad-pro

Společnost Apple může konečně začít se stavbou datového centra v Irsku

 Informovali jsme Vás o problémech, které má společnost Apple se stavbou datového centra v Irsku. Dnes proběhl soud, který vyvolali tři nespokojení občané v blízkosti nového datového centra. Nejvyšší soud rozhodl ve prospěch společnosti Apple, která se teď bude snažit, co nejrychleji dohnat ztráty způsobené byrokracií.

Irsko podává oficiální odvolání proti rozhodnutí Evropské komise

Podle irského ministra financí Michaela Noonana podá Irská vláda tento týden oficiální odvolání proti rozhodnutí Evropské komise, jelikož musí shromáždit 13 miliard eur za nezaplacené daně z Applu.

 irish-flag-ireland-data-center

Apple získal „cloud based“ technologii od Omnifone

Zprávy TechCrunch udávají, že Apple nedávno získal „cloud-based“ technologii hudební platformy Omnifone a najal více než tucet bývalých zaměstnananců Omnifone, kteří nyní pracují na pozici softwarových inženýrů se zaměřením na iTunes a Apple Music.

Apple začal přes svůj obchod prodávat repasované iPhony

Konečně si můžete zakoupit refurbished jablečné iZařízení přes Apple online store. Apple nikdy ve své historii neprodával repasované iPhony. Nyní tak můžete koupit kromě repasovaných iPhonů také Mac, iPad a další chytrá zařízení jako je AirPort Extreme.

Apple získal patent pro využití rozšířené reality v aplikaci Mapy

Už delší dobu je známo, že Tim Cook se raději vydá cestou rozšířené reality než virtualní reality, a to z prostého důvodu. Virtuální realita klade mezi reálný svět a lidskou bytost počítač. Společnost Apple dnes získala patent pro využití rozšířené reality v mapách, to jen podtrhuje skutečnost, kterou se vydá.

 apple-patent-augmented-reality-maps-drawing-001

MacBook Pro má problém s vypadáváním Wi-Fi

Americký youtuber Louis Rossmann při svém technologickém testování přišel na zajímavou věc a to, že MacBook Pro se samovolně odpojuje od routeru při zapojení určitých USB zařízení. Tím zařízením je USB mikroskop a externí disk. Ovšem v případě externího disku se problém objevoval pouze občas.

Apple chce vyrábět iPhony a iPady v Indii

Vedení Applu zaměří svojí výrobu iPhonů a iPadů na rozvíjející regiony v Indii a Číně pro budoucí roky. Hlavním artiklem má být iPhone. Nicméně, Indie má přísné předpisy o prodeji zahraničních zařízení a požaduje, aby 30% materiálu bylo získáváno z domácího trhu.

Apple začal predávať repasované iPady Pro

Deň potom ako Apple začal predávať repasované iPhony, začal predávať taktiež repasované iPady Pro po prvý krát. Repasovaný iPad Pro je rovnaký ako nový. Celé balenie je rovnaké až na balenie, ktoré nevyzerá ako nové.

Apple Pay na webu se stává pátou nejpopulárnější platební metodou online

Je to jen něco přes měsíc od zahájení Apple Pay na webu, díky které můžete zaplatit své online nákupy přes webový prohlížeč Safari. Nejnovější data ukazují, že se tato metoda již dostala do top pětky mezi online platebními technologiemi.

MacBook Pro s Touch Barem a Touch ID se začne prodávat 17. 11. 2016

Nový MacBook Pro s Touch Barem a Touch ID se začne oficiálně prodávat 17. 11. 2016. To jsou informace od českých pracovníků z Apple Premium Reseller obchodů. Nyní je dostupný skladem MacBook Pro, ale ve 13″ verzi, bez Touch Baru.

 macbook_pro

Společnost Apple bude moci platit nižší daň

Společnost Apple zrovna neoslavuje vítězství Donalda Trumpa v amerických volbách, protože Trump se snaží o bojkotování Apple výrobků a v souvislosti s tím, že je zástupce republikánské strany. A také Tim Cook pomáhal Hilary Clinton s kampaní.

MacBook Pro má největší prodeje v historii

Společnost Apple nám již oznámila, že zaznamenala největší počet předobjednávek na nový MacBook Pro, ale magazín Slice Intelligence přináší porovnání mezi všemi notebooky. Nový MacBook Pro tak překonal prodeje všech ostatních notebooků během pěti dnů.

Apple prodává nabíjecí adaptér bez USB-C kabelu

Jak už jistě víte, tak nový MacBook Pro má pouze USB-C porty, proto k němu potřebuje jiný kabel a adaptér. Pokud používáte MacBook doma i v práci, tak se vám budou hodit dvě nabíječky. Ale budete si muset koupit zvlášť napájecí adaptér a USB-C kabel.

 usbcplug-100634315-large

Nový update aplikácie PayPal pre iOS podporuje Siri

S príchodom nového iOS 10, Apple prepojilo 6 kategórií aplikácií so Siri. Jedna z kategórii sú mobilné platby. V novej aktualizácii je Siri prepojená s PayPal a môžete prostredníctvom svojho hlasu jednoducho poslať a prijať peniaze.

Doprava v Apple Maps bola rozšírená do 3 krajín

Nový update na Apple Maps prináša rozšírenie informácií o doprave do Bulharska, Slovinska a Slovenska. Užívatelia budú môcť vidieť v aplikácii stav dopravy v reálnom čase. Vo veľkých mestách sa budú zobrazovať červené alebo oranžové cesty, ktoré značia určité zdržanie.

Tim Cook vyzval své zaměstnance, aby pracovali jako jeden tým

Po skončení prezidentských voleb ve Spojených státech, které přímo rozdělily celé Spojené státy na dva tábory, rozeslal Tim Cook svým zaměstnancům e-mail, který je vyzívá ke sjednocení, které nakonec společnost Apple posune dopředu.

 tim-cook

Apple zahájil schvalování Touch Bar aplikací v Mac App Store

Společnost Apple v uplynulých dvou dnech začala schvalovat ve svém Mac App Store aplikace s podporou Touch Baru, který se nachází na novém MacBooku Pro. První aplikace, která přináší podporu pro Touch Bar je OmniGraffle 7.

Sluchátka AirPods budou možná k dispozici už příští týden

Minulý měsíc před představením nového MacBooku Pro společnost Apple oznámila, že bezdrátová sluchátka AirPods nebudou uvedena na trh koncem října, jak slíbila začátkem září při představení nového iPhonu 7.

Apple vyhrál cenu pro nejlepší zákaznické služby

Sociální služba Twitter dnes oznámila výsledky první Twitter Awards. Vítězem se stala společnost Apple, která byla oceněna jako společnost s nejlepšími zákaznickými službami na sociálních sítích. Účet jablečnéspolečnosti byl vyznamenán na základě rychlých odpovědí a perfektního servisu ze strany Applu.

Apple vydal seznam návrhů pro vánoční dárky na Apple Store

Společnost Apple vydala seznam návrhů pro vhodné vánoční dárky, včetně různých doplňků k iPhonu, iPadu, Macu, Apple Watch Apple TV. Seznam doporučení pro tento rok je mnohem více propracovanější než ten z minulého roku.

apple reklama vánoce christmas vanoce icon logo dárek darek

Po zvolení Trumpa akcie Applu spadly o tři dolary

Akcie jablečné společnosti (AAPL) včera spadly o více než tři dolary z 2,79 % na 1,16 %. Ostatní technologičtí giganti si vedli podobně. Akcie Microsoftu spadly o 2,44 %, Googlu o 2,9 %, Amazonu o 3,82 % a Twitteru o 3,79 %.

Apple začal najímat zaměstnance do nového Apple Campus 2

Společnost Apple začala najímat zaměstnance do nového Apple Campus 2 ještě předtím než se společnost bude stěhovat začátkem příštího roku. Doposud bylo přijímání nových zaměstnanců uskutečňováno firmami třetích stran, teď Apple začal hledat své zaměstnance sám.

Apple příští rok představí iPhone se zahnutým displejem

Apple příští rok představí iPhone se zahnutým displejem. Uvádí to analytici Blayne Curtis, Christopher Hemmelgarn, Thomas O’Malley, a Jerry Zhang. Ti také dále uvádí, že nový iPhone bude disponovat 5″ displejem. Analytici tuto informaci uvedli s odvoláním na dodavatelské zdroje, tedy firmy, které se podílí na výrobě iPhonů.

Tim Cook uctil Den veteránů s několika zaměstnanci

Výkonný ředitel společnosti Apple Tim Cook uctil Den veteránů tak, že na svůj Twitterový učet přidal fotografii s několika jeho spolupracovníky a zaměstnanci Apple Storu. Den veteránů vzdává hold všem americkým veteránům, jak živým, tak mrtvým.

Apple může zachránit japonského výrobce OLED displejů

Podle spekulací má Apple příští rok uvést iPhone s OLED displejem, proto se nyní obrací na výrobce OLED displejů. Mezi hlavními dodaveteli je Samsung a LG, dalším může být firma Sharp, která nyní patří pod Foxconn a další v pořadí je společnost Japan Display Inc.

 japan-display

Apple začíná odesílat LG UltraFine 4K displeje

Apple začíná odesílat LG UltraFine 4K displeje. Noví majitelé se svých 4K dispejů od společnosti LG, které nahradí displeje přímo od Applu dočkají zřejmě od 15. listopadu. To znamená, že již za několik málo dní. V současné době však budete na displej čekat poměrně dlouho, přesněji 4 – 5 týdnů, pokud si jej objednáte nyní.

Apple potichu představil novou aplikaci iBooks StoryTime pro uživatele Apple TV

Apple potichu představil novou aplikaci iBooks StoryTime na tvOS App Store. Tato aplikace je vhodná spíše pro děti a je navržena tak, aby pomohla dětem zlepšit jejich čtenářské dovednosti pomocí funkcí, jako jsou například interaktivní audio nebo funkce zvaná „čtení nahlas“.

Apple v březnu představí tři nové iPady Pro

Společnost Apple v březnu představí trojici nových iPadů Pro, bude se jednat o aktualizované verze 9,7″ a 12,9″ iPadu Pro a zcela nový 10,9″ iPad Pro, který nebude mít žádný rámeček či okraj okolo displeje podle analytiků z Barclays Research.

Na konferenci PWNFEST byl hacknut prohlížeč Safari

Organizátor bezpečnostní konference PWNFEST Vangelis tweetoval, že team hackerů z Pangu a JH získal maximální cenu, která byla výhercům nabízena. Tým hackerů získal 100 tisícovou odměnu za nalezení bezpečnostní chyby, která umožňuje získat přímý přístup do prohlížeče Safari.

google-pixel-phone-hack