Pravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější zauběhlý týden. Co vše se od 5. prosince do 11. prosince 2016 okolo společnosti Apple. Tento týden se točil především okolo šifrování, problémů s novými MacBooky Pro, Apple Campus 2 a další. Podívejte se a přečtěte si články níže.



 

Britská policie využívá novou taktiku, aby obešla šifrování iPhonu

Společnost Apple se již dříve rozhodla, že ve svém softwaru nevytvoří žádná zadní vrátka pro kriminální orgány a vyšší instituce. Chce tak nadále chránit soukromí svých uživatelů. Je tak prakticky nemožné získat přístup k novému iPhonu.

Podívejte se na Apple Store v Palo Alto po nájezdu lupičů

Apple Store, který se nachází v Kalifornii na University Avenue byl v neděli ráno vykraden. Přední část obchodu, která je celá skleněnná byla rozbitá. Policisté poté našli vozidlo, které bylo použito k vloupání.

Zákazníci zneužívají refundace z App Store

Zákazníci zneužívají refundace z App Store. To oznámili vývojáři aplikací, kteří byli citování v The Korea Times. Mnoho uživatelů údajně požádá o vrácení peněz za zakoupenou aplikaci, Apple jim peníze bez větších otázek vrátí, ale oni aplikaci používají i nadále.

Apple zveřejnil novou reklamu „Romeo a Julie“

Apple zveřejnil novou reklamu s názvem „Romeo a Julie“. Tato nová reklama je opět zaměřená na jablečný telefon iPhone 7 a větší model s duálním fotoaparátem iPhone 7 Plus. Vánoce se blíží a proto se jistě snaží Apple zaujmout, jak jen to jde. Dle průzkumu je iPhone již delší dobu nejoblíbenějším vánočním dárkem.

Uživatelé nového MacBooku Pro hlásí nízkou výdrž na baterii

Uživatelé, kteří si zakoupili MacBook Pro s Touch Barem, tvrdí, že životnost MacBooku na baterii je nízká. Zejména někteří uživatelé tvrdí, že jim MacBook Pro na jedno nabití vydrží 3 až 6 hodin.

Tim Cook oznámil, že Apple Watch v minulém týdnu trhaly prodejní rekordy

Zpráva IDC naznačila, že prodeje Apple Watch klesly o více než 70%. Tim Cook ale tvrdí úplný opak. Prý to vypadá, že Apple Watch budou letos jedním z nejpopulárnějších vánočních dárků a prodeje rozhodně nestagnují.

Aplikace WWDC od Applu získala nové funkce

Aplikace WWDC od Applu získala nové funkce. Aplikace, jak již název vypovídá se týká konference společnosti Apple, na které představí nové operační systémy a další novinky pro vývojáře. Podívejte se níže, jakých změn se můžete dočkat.

Nejvyšší soud změnil své stanovisko ve sporu společností Apple a Samsung

Nejvyšší soud ve Spojených státech v úterý rozhodl ve prospěch společnosti Samsung. Spor byl veden kvůli designu smartphonu společnosti Samsung, který byl podle společnosti Apple okopírován podle iPhonu. Celý spor se nyní přesune k americkému odvolacímu soudu.

Apple vydal seznam „Best of“ – nejlepší aplikace, filmy a další

Jako každý rok, tak i letos Apple vydal seznam „Best of“. Stane se tak vždy před obdobím svátků na konci roku. Tento seznam, který obsahuje ty nejlepší aplikace, filmy a další. Apple se tímto snaží vyzdvihnout mediální obsah a aplikace, které v tomto roce uspěly, co se týče zájmu od zákazníků.

Apple vládne ve výroční zprávě Flickru

Není žádným tajemstvím, že je iPhone nějrozšířenějším fotoaparátem. Není se čemu divit, protože už jen počet uživatelů jablečného telefonu je ohromující. Poté má iPhone také kvalitní fotoaparát, který mnoho lidí ocení. Jako každý rok i letos zveřejnil Flickr svoji výroční zprávu.

Apple v roce 2017 údajně představí iPhone 7s s novým červeným modelem

Japonský blog MacOtakara, jež je velmi spolehlivým zdrojem, přišel s novou zprávou, která naznačuje, že nástupcem iPhone 7 a  7 Plus bude iPhone 7s a 7s Plus. Nový model má také přijít s novou barevnou variantou. Kromě Jet Black, Black, Silver, Gold a Rose Gold přibude ještě červená.

Za hořící iPhone 6 mohlo fyzické poškození

Celkem bylo nahlášeno osm zpráv o iPhonech 6, které samovolně vzplanuly nebo vybuchly. Apple dnes na tyto stížnosti odpověděl s tím, že na těchto poškozených zařízeních provedl určité testy a následně zjistil, že se nejedná o chybu ve výrobě iPhonů.

Apple Music slaví 20 milionů platících uživatelů

Apple Music oficiálně překročila hranici 20 milionů platících uživatelů. Dosažení této hranice přichází sedmnáct měsíců po uvedení Apple Music na trh. Apple Music ale stále zaostává za Spotify.

iOS má nejvyšší růst a největší podíl na trhu v USA již dva roky

Podle nejnovějších údajů společnosti Kantar zaznamenal iOS nejvyšší růst v posledních dvou letech, a od ledna 2015 má největší podíl na trhu ve Spojených státech. Například iPhone 7 dosáhl impozantních prodejů za poslední čtvrtletí, a to se prodával pouze měsíc v daném čtvrtletí.

Foxconn promluvil o rozšíření výroby do Spojených států

Společnost Foxconn, výrobce iPhonů, potvrdila, že jedná o rozšíření své výroby do Spojených států po odvysílané reportáži CNBC. Společnost by měla investovat sedm bilionů dolarů a vytvořit tak padesát tisíc pracovních míst.

TSMC bude pro Apple vyrábět nové čipy

Společnost TSMC je na velmi dobré cestě k získání kontraktu na výrobu čipů pro iPhony. Konkrétně se jedná o čipy A10 a tento výrobce je na velmi dobré cestě získat kontrakt i na výrobu čipů A11 pro budoucí iPhone. Nikkei hlásí, že společnost již plánuje nový výrobní závod pro výrobu čipů od Applu.

Donald Trump chce, aby Apple vyráběl v USA a nabízí daňové prázdniny

Čerstvě zvolený Donald Trump navrhuje jednorázové prázdniny pro americké společnosti, včetně Applu. Ty mají přesunout vyrobu ze zámoří zpět do USA. Pozitivní krátkodobý dopad z možného snížení daní je potřebný pro hlubší daňovou reformu na dlouhodobé výsledky USA.

Tim Cook bude přednášet zahajovací projev na Massachusetts Institute of Technology

CEO Applu, Tim Cook, bude přednášet zahajovací projev na Massachusetts Institute of Technology, zkráceně MIT. Tento projev se uskuteční ne letos, ale příští rok. Přesné datum je 9. června 2017.

Apple spolupracuje se společností Goldwind

Apple spolupracuje se společností Goldwind, která se zabývá výrobou větrných elektráren. To vše činí proto, aby mohl pomoci zlepšit životní prostředí a jeho dodavatelé mohli čerpat tzv. zelenou energii. Toto spojení bylo zaznamenáno v South China Morning Post.

Podívejte se na nové fotky Apple Campus 2

Společnost Apple zveřejnila některé fotografie Apple Campus 2. Fotky ukazují detailní pohled na exteriér budovy a jedna fotka pochází z interiéru budovy. Budova Apple Campus 2 už bude téměř hotova a blíží se datum stěhování.

 

Důvod zpoždění prodeje sluchátek AirPods

Sluchátka AirPods měla být původně dostupná již v měsíci říjnu. Co však stojí za dvouměsíčním zpožděním? Apple nejprve uvedl, že potřebuje „trochu více času“. Přesný důvod zpožděný zůstává stále nejasný, ale člověk obeznámený s vývojem AirPods poskytl rozhovor pro Wall Street Journal.

Dánský soud vydal rozsudek ohledně výměny iPhonů

Soud v Dánsku dnes rozhodl v případě výměny iPhonů. Apple by měl v Dánsku vyměnit Váš iPhone spíše za nový kus. Repasovaný iPhone byste v souladu s místními zákony dostat neměli. Soud rozhodoval o případu výměny iPhone 4 za repasovaný model.

„808“ je nyní dostupný pro předplatitele Apple Music

„808“ je nyní dostupný pro předplatitele Apple Music. Celé dílo je dokumentem o Roland TR-808 Rhythm Composer. Je také možné si jej předobjednat v iTunes za cenu 16,99$.

Hru Super Mario Run si můžete zahrát předčasně v Apple Storech

Apple umožnil na zvlášť vyhrazených místech ve svých Apple Storech vyzkoušet hru ještě předtím, než se oficiálně dostane do iOS App Storu a tak nedočkavci, kteří mají to štěstí, že se v jejich okolí nachází Apple Store, mají příležitost zahrát si novou hru již nyní.

Phil Schiller se pochlubil úspěchem App Storu

Phil Schiller, viceprezident pro celosvětový marketing se pochlubil úspěchem App Storu na svém účtu na Twitteru. Předchozí měsíc, tedy listopad byl nejúspěšnějším měsícem, co se týče obchodu na App Store.

Střídačky v NHL budou možná zdobit iPady

Podle nejnovějších zpráv je Apple dost blízko na uzavření dohody s National Hockey League, aby všechny týmy používali na střídačkách iPady místo tabletů od konkurenčního Microsoftu. Podle všeho je ale zřejmé, že dohodu vyhraje právě Apple. Zatím není ovšem ani jasné, jak by přesně dohoda měla vypadat.

Projekt Apple Car je méně tajný, než jakékoliv jiné projekty

Bez pochyb je jasné, že Apple plánuje nějaký projekt s automobilovým průmyslem. O tomto projektu uniklo již mnoho informací. Proto jej můžeme bezpochyby označit jako nejméně tajný, jaký kdy byl.

Apple podpora vám umožní naplánovat schůzku v servisu

Apple nedávno aktualizoval své stránky podpory a zavádí novou funkci. Pokud se na getsupport.apple.com proklikáte základním menu, ve kterém specifikujete co máte za zařízení, jaký máte problém a že chcete vyhledat servis, zobrazí vám všechny oficiální Apple servisy v okolí.

Apple pracuje na vývoji umělé inteligence

Apple pracuje na vývoji umělé inteligence a je ve vývoji dál, než kdokoliv očekával. To vše vyplývá z konference, která se konala tento týden v Barceloně, které se zúčastnil i Apple z Kalifornie. Unikly také snímky, které potvrzují to, že Apple na vývoji umělé inteligence opravdu intenzivně pracuje.