Podle posledních zpráv se předpokládá, že společnost Apple příští rok představí iPhone s flexibilním OLED displejem. Proto se magazín Bloomberg zaměřil na společnost Canon Tokki, která by měla přijít se stroji, které budou vyrábět OLED displeje pro iPhone.



Společnost Canon Tokki produkuje téměř všechny stroje, které vyrábí OLED displeje. Každý stroj ELVESS OLED vytváří vakuum, ve kterém probíhá odpaření organických látek, díky kterým vznikají základní barvy jako je červená, modrá a zelená. Společnost Canon Tokki vyvinula speciální technologii pro výrobní proces, která snižuje množství chyb na minimum, čímž se liší od konkurence.

Avšak společost Canon Tokki je schopna vyrobit maximálně deset takových přístrojů ročně a momentálně už má dvouletý skluz v pokrývání poptávky. Proto není jasné, jaký bude mít tato skutečnost dopad pro společnost Apple, i když ta tvrdí, že OLED displeje bude vyrábět společnost Samsung. Avšak není jisté, jestli jich společnost Samsung vyrobí pro Apple dostatek z důvodu nízkého zisku.

Zdroj: macrumors.com