Společnost Apple podle různých zpráv radikálně změní design iPhonu příští rok, zejména kvůli tomu, že uběhne deset let od vydání prvního jablečného telefonu. Nový iPhone by tak měl mít displej po celé přední straně a Home button by měl mít virtuální podobu.



Právě technologie OLED displejů by měla být klíčová v procesu změny iPhonu, tak jak ho známe dnes. Nejen kvůli nižší spotřebě energie, ale také lepšímu zobrazení. OLED displej je také budoucností pro zařízení, které by mělo ohebné tělo. Apple u všech svých iPhonů a iPadů stále využívá LCD disleje.

Jablečná firma tak před sebe postavila velkou výzvu v podobě výroby dostatečného množství OLED displejů pro nové iPhony, z toho důvodu se spekuluje, že OLED displej bude použit pouze u jednoho z modelů. Analytici předpokládají, že Apple by nás mohl překvapit s flexibilním dosplejem již příští rok.

Od společnosti Apple se rovněž očekává, že přidá nový rozměr iPadu. Zatímco přesná velikost není známa, tak podle zpráv by se uhlopříčka měla pohybovat v rozmezí od 10,1″ do 10,5″, možná až do 10,9″. Vznikla by tak modelová řada, která by se pohybovala mezi velikostmi současných iPadů.

Zdroj: bgr.com