apple-india-e1406588721318Podle deníku The Economic Time společnost Apple plánuje otevřít distribuční centrum v Indii. Tento krok společnosti přichází, díky plánu vytvoření maloobchodní sítě prodejen v Indii kvůli místním předpisům, které musí Apple splňovat pro prodej svých produktů.



Podle zprávy je zřejmé, že společnost Apple bude spolupracovat s globální logistickou firmou DB Schenker, která bude zřizovat a spravovat distribuční centrum. Cílem tohoto centra je, aby Apple produkty byly jen zřídka vyprodané, a tím pádem stále k dispozici novým zákazníkům. Dále chce Apple zajistit stejné ceny, jak v internetovém obchodě Apple, tak v maloobchodních prodejnách.

V současné době jsou Apple produkty dováženy do Indie různými distributory a ceny se v různých městech značně liší. Tim Cook tak vkládá do Indie velkou naději, protože zde chce zřídit i vývojové a výzkumné centrum. Společnost také neúnavně pracuje na získání všech povolení od regulačních orgánů, a získání povolení pro maloobchodní síť je úspěch.

Zdroj: 9to5mac.com