Nejméně dvoje čínské noviny, které vychází v Austrálii, obvinily společnost Apple ze zákazu reklamy v jejich publikacích z politických důvodů, ale zdá se, že problém začíná už v Pekingu. Avšak podle dvou nezávislých deníků je samotná společnost Apple požádala, aby reklamu stáhli.



Maree Ma je generální ředitelkou pro The Vision Times China a tato žena tvrdí, že deník nezveřejňoval reklamy na společnost Apple od října roku 2015. Maree Ma se také dozvěděla, že Apple zakázal publikovat reklamu na jejich produkty v Austrálii ve všech čínských publikacích. Čínská vláda se totiž snaží potlačit jakoukoli svobodnou publikaci a vypadá to, že má vliv i na společnost Apple.

Jablečná firma jako inzerent je jistě lukrativní a přitáhne spoustu pozornosti k čínským novinám, které nevychází v Číně. To se však nelíbí čínské vládě. Zdá se tedy, že společnost Apple vyšla Číně vstříc, protože je to pro ni jeden z nějvětších trhů a nemůže si dovolit o něj přijít. Nebylo by to poprvé, kdy čínská vláda tlačila na vydavatelství a další instituce. Avšak společnost Apple odmítla tyto praktiky komentovat.

Zdroj: idropnews.com