Pravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 20. března do 26. března 2017 událo okolo společnosti Apple? Jablečná firma v úterý uvedla na trh nové produkty, které během pátečního odpoledne začala prodávat včetně červeného iPhonu.



 

Rozšířené reality se první dočkáme u iPhonu a poté u brýlí

Zatímco společnost Apple dala jasně najevo, že se technologií rozšířené reality zabývá, tak přesněji neurčila v jakém zařízení se této technologie dočkáme. Nová zpráva magazínu Bloomberg, však dává odpověď na několik otázek.

Objevil se malware, kvůli kterému vám někdo může ovládnout Mac

Výzkumníci ze společnosti Sixgill nalezli nabídku ke koupi tohoto malwaru na jednom hlavním hackerském uzavřeném ruském diskuzním fóru, které je zdrojem počítačové kriminality. Malware je označen jako Proton, a zabuduje se do operačního systému macOS.

Apple právě vydal osmou betu macOS Sierra 10.12.4 pro vývojáře!

Apple právě vydal sedmou betu watchOS 3.2 pro vývojáře!

Akcie Applu opět zaznamenaly rekord!

Při dnešním uzavření burzy se hodnota akcií společnosti Apple zastavila na částce 141,46 dolarů za akcii. Jedná se tak opět o rekord a částka se už pomalu blíží magické hranici 150 dolarů za cenný papír. Během dne hodnota stoupla o 1,47 %.

iPhone 8 bude mít design kapky vody jako první iPhone

Korejští analytici zveřejnili na stránkách ETNews své vize, ze kterých vyplynulo, že nový iPhone 8 bude navržen ve stejném duchu jako první iPhone. Nový iPhone 8 tak vzdá poctu právě tomu prvnímu, design bude inspirovaný kapkou vody, a tak jeho hrany budou kulatější.

Nový iPhone (RED) je oficiálně představený

Již včera večer bylo jasné, že se něco chystá. Apple Online Store měl hlášenou odstávku od 8:00 do 13:30. O tom, co pro nás Apple má jsme však mohli jen diskutovat. A je to tu, na Apple.com se už nyní můžeme kochat „novým“ produktem.

Apple začal prodávat nový 9,7″ iPad!

Společnost Apple po odstávce on-line Apple Storu začala prodávat nový 9,7″ iPad s čipem A9 jako náhradu za iPad Air 2. Tento nový iPad má jasnější Retina displej. Objednávat ho můžete začít od 24. března na oficiálních stránkách od 16 hodin a jedné minuty.

Apple začal prodávat nové silikonové a kožené kryty pro iPhone 7!

Společnost Apple po odstávce on-line Apple Storu začala prodávat nové barevné varianty silikonových a kožených krytů na iPhone 7. Silikonové kryty si můžete pořídit za 999 Kč pro iPhone 7 a za 1 190 Kč pro iPhone 7 Plus, a to v nové blankytně modré, kaméliové a oblázkové.

Apple začal prodávat nové řemínky k Apple Watch!

Apple před malou chvílí začal prodávat nové řemínky k Apple Watch! Stalo se tak poté, co byl na nějakou dobu odstaven Apple Online Store. Společně s novými řemínky byl představen také iPhone 7 (RED), nový iPad a iPhone SE se 128GB úložištěm.

Apple začal prodávat iPhone SE s dvojnásobným úložištěm!

Společnost Apple po odstávce on-line Apple Storu začala prodávat iPhone SE s dvojnásobným úložištěm. Nyní si můžete pořídit iPhone SE s úložištěm 32 GB za 12 990 Kč a 128 GB za 16 190 Kč. Objednávky budou spuštěny 24. března od 16 hodin a jedné minuty.

Apple snížil cenu u iPadu mini 4!

Společnost Apple po odstávce on-line Apple Storu nyní nabízí iPad mini 4 s 128GB úložištěm za 12 990 Kč. Dříve tato cena odpovídala 32GB úložišti. Nová cena je tedy nižší než u nového 9,7″ iPadu se stejným úložištěm, který si můžete pořídit za 13 990 Kč.

Apple připravuje novou iOS aplikaci na tvorbu videa!

Společně se zveřejněním nového 9,7″ iPadu, společnost Apple také dala vědět, že připravuje novou iOS aplikaci pro tvorbu zábavných videií s názvem Clips. Zatím není známo, kdy tato aplikace bude dostupná v App Store. Společnost Apple napsala pouze „Coming soon“.

Co přinese nový souborový systém od Applu?

V beta verzích iOS 10.3 se objevil nový souborový systém Applu (APFS), ten nahradí již 30 let zastaralý souborový systém. To znamená, že poté budou mít všechna zařízení stejný souborový systém HFS+. Tento systém zabezpečí optimalizaci daného úložiště, šifrování a spoustu dalšího.

Souhrn toho, co dnes Apple představil a na co ještě čekáme

Společnost Apple nemusí vždy uspořádat velkolepou událost k tomu, aby představila nové produkty. Toho jsme byli svědky dnes, když společnost Apple aktualizovala svůj on-line Apple Store. O dočasném vypnutí on-line Apple Storu jsme se dozvěděli včera, ale bylo otázkou čeho se dočkáme.

Podívejte se na shrnující video ze včerejšího vydání produktů!

Včera jsme vydali souhrnný článek o tom, co společnost Apple přichystala za novinky. V tomto videu se můžete podívat na ty nejdůležitější věci, co se včera udály. Jako je představení nového červeného iPhonu 7 a navýšení kapacity úložiště u iPhonu SE, ale také na vše, co se událo okolo iPadů i nových řemínků k Apple Watch a krytů k iPhonu 7.

Jak vypadá červený iPhone 7? Podívejte se na jeho rozbalení!

Už dnes, pár hodin po představení červeného iPhonu 7, se můžete podívat na rozbalení speciálního červeného iPhonu 7 Plus. Zjistíte, jak červený iPhone 7 vypadá, a co vše naleznete v krabičce. Zároveň se můžete podívat na porovnání s matně černou a leskle černou variantou iPhonu 7 Plus.

Apple začal prodávat knihu Designed by Apple in California v ČR!

Apple začal prodávat knihu Designed by Apple in California v ČR! K dispozici je pouze na oficiálních stránkách Applu. Kniha je v ČR dostupná ve dvou velikostech. První a zároveň menší velikost 260 x 324 mm stojí 5 599,- Kč a doba dodání je mezi 2 -3 týdny. Druhá verze v rozměrech 330 x 414 mm stojí 8 499,- Kč.

Jaký je nejlepší a nejhorší červený produkt od Applu?

Včera společnost Apple uvedla na trh červený iPhone, přesně PRODUCT(RED) iPhone. Koupí takového produktu přispíváte na charitu a pomocným programům v boji proti AIDS v Africe. Je nutné upozornit, že se vždy jedná o limitovanou edici a dnes vybereme ty nejlepší a nejhorší z historie tohoto programu, kterého je Apple součástí už 11 let.

iPhonu 8 se dočkáme v září, ale v omezeném množství

Analytici z Barclays přepovídají, že nového 5,8″ iPhonu 8 se dočkáme v září, jak už se dříve spekulovalo, ale pouze v omezeném množství. Název nového iPhonu bude iPhone 8, iPhone X nebo iPhone Edition či iPhone Pro podle mnohých spekulací.

Změnila společnost Apple svůj přístup, aby nalákala nové zákazníky?

Společnost Apple prodává své prémiové produkty a tomu odpovídá i jejich cena. Takto by se dala definovat jablečná firma dříve. Ale nyní se snaží, aby jejich iPady či MacBooky byly ve školách a tím pádem dostupnější i pro studenty, proto nabízí i výhodné slevy.

Kolik stojí červený iPhone 7 v ČR?

Apple začal nově prodávat iPhone 7 (PRODUCT) RED™ Special Edition, který byl pouze představen na webové stránce, ale tentokrát se nekonal keynote event, jako v minulých letech.

iStyle.cz spustil rezervaci na iPhone 7 (PRODUCT) RED™ Special Edition

iStyle.cz – Apple Premium Reseller spustil v ČR rezervaci na iPhone 7 (PRODUCT) RED™ Special Edition. Rezervovat si můžete tento iPhone ve 128 GB nebo 256 GB variantě na webové stránce iStyle.cz. Ovšem na výběr máte pouze z velikosti iPhonu 7 v nabídce totiž zatím není k rezervaci větší velikosti iPhone 7 Plus.

Porovnání nového iPadu s iPad Pro a iPad Air 2

Apple představil před pár dny nový iPad s ročníkem výroby 2017, pojďme porovnat specifikace iPadu Pro a iPadu Air 2 s tímto našlápnutým kouskem. Pokud pomineme lepší fotoaparát a 4 reproduktory v iPadu Pro, tak „Pro“ stále vede s dražším displejem s podporou Apple Pencilu.

Deset užitečných tipů pro snadnější život s iPhonem

V tomto článku se zaměříme na deset užitečných tipů, které se vám budou jistě hodit. Některé triky jistě budete znát, ale třeba se vám bude hodit některý z nich, který pro vás byl dosud neznámý.

Podívejte se na nejnovější přelet nad Apple Parkem!

Podle Tima Cooka se má celá společnost Apple začít stěhovat do nového sídla během příštího měsíce. Avšak podle posledních záběrů, to hned nebude. Apple Park potřebuje ještě značné úpravy než se budou moci po areálu pohybovat pracovníci jablečné firmy.

Podívejte se na nový červený iPhone 7!

Společnost Apple včera začala prodávat červený iPhone 7 a iPhone 7 Plus a vy se nyní můžete podívat, jak tento nový kousek vypadá. Záda červeného iPhonu jsou matná podobně jako u černé varianty. Zatím se zdá, že samotný Apple a přeprodejci mají dostatečnou zásobu těchto zařízení. Avšak tento výjimečný kousek může být kdykoli vyprodaný.

Podívejte se na tři nově otevřené Apple Story!

Společnost Apple dnes otevřela tři nové prodejny. Jedna z nich je v sousedním Německu v Kolíně nad Rýnem, další v Miami na Floridě a poslední v Nanjing Jinmao. Fotky ze Schildergasse unikaly již v průběhu roku, ale na otevření ostaních Apple Storů se můžete podívat na fotografiích či videích.