Zvěsti o představení celé rodiny nových iPadů jsou značně zastíněny úniky o iPhonu 8, ale očekává se, že iPady budou představeny během tohoto roku a možná už za pár týdnů. Minulý týden bylo shrnuto, co všechno už víme o iPhonu 8 a tento týden se zaměříme na iPady.



 

Nový 10,5″ model iPadu Pro

Hlavní hvězdou letošního představení iPadů bude bezesporu 10,5″ model. První zprávy se objevily v srpnu v roce 2016, kdy analytik Ming-Chi Kuo uvedl, že se dočkáme nového iPadu, který bude v rozmezí mezi dvěma iPady Pro. Očekává se, že iPad bude výjimečný svým designem, který nepřekročí rozměry 9,7″ iPadu, ale zároveň jeho displej bude mít úhlopříčku 10,5″. Navíc se tvrdí, že tento iPad nebude mít fyzické tlačítko Home, ale pouze virtuální. Podobně jako se to očekává u iPhonu 8. Nový iPad by měl mít čip A10X, tedy lepší než ten, který se nalézá v současné době v iPhonu 7. Dá se očekávat, že 10,5″ iPad Pro nám ukáže, co můžeme očekávat od iPhonu 8.

Aktualizované stávající iPady Pro

U těchto iPadů se očekává, že budou mít také nový čip A10X, který zvýší jejich rychlost a výkon. Větší z iPadů Pro by se mohl dočkat významnější aktualizace, protože zaostává za menším z modelů. 9,7″ iPad Pro má lepší přední i zadní kameru oproti 12,9″ iPadu Pro. Menší model má dokonce mnohem lepší displej, který disponuje technologií True Tone, díky které se automaticky přizpůsobí teplota barev okolnímu světlu. A bezpochyby patří k nejlepším tabletům na trhu.

Datum představení

Již dříve bylo oznámeno, že nové 9,7″ a 12,9″ iPady budou k dispozici v květnu nebo červnu. Tyto poměrně malé a pravidelné aktualizace může Apple nechat proběhnout bez účastí médií či speciální akce. Ale je tu ještě 10,5″ iPad, který by měl být podle očekávání dostupný ve stejnou dobu jako aktualizované iPady. Avšak nyní se zdá, že to nemusí proběhnout podle tohoto scénáře.

Začátkem měsíce se objevily záznamy z uživatelských protokolů, které potvrzují, že Apple pracuje na nových iPadech a zároveň, že se blíží jejich představení. Ze záznamů také vyplývá, že na iPadech běží systém iOS 10.3, ale i prvotní verze iOS 11. To naznačuje, že Apple by možná rád představil iPady už s novou verzí operačního systému, které se ale dočkáme pravděpodobně až v září s novými iPhony. Jediné, co je jisté, je, že Apple opravdu pracuje na nových iPadech.

Zdroj: 9to5mac.com