Samsung Display poskytne společnosti Apple v roce 2018 mezi 20 až 18 miliony flexibilních OLED displejů pro iPhone, což se odhaduje na 50 milionů v letošním roce podle sesterské publikace The Korea Herald Investor



Zatímco zpráva se zaměřuje na iPhone X, je pravděpodobné, že část OLED displejů bude směřovat ke spekulovanému „iPhonu X Plus“, o němž se říká, že bude ve druhé polovině roku 2018 představen vedle druhé generace iPhonu X.

Podobný kroko jako u Samsungu Galaxy Note 8 se očekává i u iPhonu X Plus, tedy 6,4″ OLED displej s celkovou fyzickou velikosti nejblíže k iPhonu 8 Plus. Další generace iPhonu X bude mít pravděpodobně opět zachovaný 5,8″ displej.

Apple by větším displejem navíc potřebovat mnohem více OLED displejů, takže to pouze potvrzuje dnešní zprávu od Samsungu, která čtyřikrát zvětšuje svojí produkci v příštím roce. Společnost Samsung údajně získala další příjmy z objednávek ve výši 22 miliard dolarů.

Zpráva rovněž tvrdí, že společnost Samsung dosáhla přibližně 90% míry, ve srovnání s přibližně 60 procentami v loňském roce, což znamená, že je stále efektivnější při výrobě OLED displejů, které splňují přísné normy kvality společnosti Apple. To by mohlo vést k lepšímu odhadu přepravy pro příští rok.

Neexistuje ještě žádné slovo o tom, kolik by iPhone X Plus mohl stát, ale vzhledem k tomu, že iPhone X začíná na 999 dolarů, větší verze by měla mít čtyřmístnou cenovou značku. Apple účtuje prémii ve výši 100 dolarů za ostatní iPhony velikosti Plus, takže je možné, že iPhone X Plus by mohl začít od přibližně 1 019 dolarů, ale je ještě příliš brzy na to výsledná čísla.

Apple pravděpodobně zůstane v příštím roce závislý na společnosti Samsung pro dodávku OLED displejů, avšak společnost údajně investuje miliardy do výrobních linek pro výrobu OLED displejů pro budovu věnovaných iPhone do roku 2019.

Zdroj: macrumors.com