Apple již oficiálně spustil Apple Pay Cash – dlouho očekávanou funkci platby peer-to-peer v iOS 11.2, která umožňuje uživatelům posílat a přijímat peníze od rodiny a přátel prostřednictvím zpráv. Ukážeme vám, jak tuto službu nastavit a používat.



Chcete-li nastavit službu Apple Pay Cash, musíte nejprve aktivovat dvoufaktorové ověření. Přejděte do nabídky Nastavení > Apple ID (klikněte na název vašeho telefonu, v nastavení je to první položka) > Heslo a zabezpečení > Dvoufaktorové ověření. Podle pokynů na obrazovce aktivujte funkci zabezpečení. Poté přejděte do aplikace Peněženka. V horní části se zobrazí nová karta Apple Pay Cash. Klepněte na ni a pokračujte v generování vaší karty Apple Pay Cash.

Případně po otevření aplikace Zprávy poprvé po instalaci iOS 11.2 se vám zobrazí zpráva, která vás informuje, že nastavení Apple Pay Cash je k dispozici. Jakmile bude digitální karta vytvořena, systém iOS vás požádá o spárování debetní karty s novou službou. Pokud již máte karty připojené k účtu iCloud, můžete si vybrat, které z nich chcete přidat, nebo můžete ručně přidat jinou kartu. Pokračujte poklepáním, systém vás požádá o ověření vašich karet. Jakmile budou přidány, vaše karta Apple Pay Cash se nyní zobrazí s zůstatkem 0.

Kliknutím na info se zobrazí možnost Přidat peníze. Stačí vybrat částku a přidat. Služba Apple Pay vás nyní požádá, abyste transakci ověřili pomocí Touch ID nebo Face ID. Po dokončení by se zůstatek měl okamžitě zobrazit vedle karty Apple Pay Cash. Teď pošleme nějakou hotovost kamarádovi. Nezapomeňte, že obě zařízení musí mít nainstalovaný iOS 11.2. Přejděte do aplikace Zprávy, otevřete konverzaci s přítelem a poté klepněte na ikonu Apple Pay. Vyberte částku, kterou chcete odeslat, a klepněte na položku Platba.

Po kontrole platby klepněte na odeslat a ověřit. Face ID na iPhone X opravdu usnadňuje tento proces. Váš přítel obdrží vyskakovací okno Apple Pay Cash ve Zprávách, kde může klepnutím zobrazit transakci. Nakonec, pokud máte v plánu odeslat nebo obdržet převody přes $ 500, Apple Pay může vyžadovat ověření vaší totožnosti. Chcete-li tak učinit, přejděte na kartu Apple Pay Cash v Peněžence, klepněte na ikonu „i“ a vyberte možnost Ověřit totožnost. Mohli byste být požádáni, abyste poskytli své číslo sociálního zabezpečení, adresu, datum narození a v některých případech fotografii platného řidičského průkazu, takže se ujistěte, že jste připraveni.

Zdroj: appleinsider.com