Studio Lightricks Ltd. není třeba představovat o aplikacích jako je Photox, Videoleap nebo Enlight jsem už psali. Appky, které nadchnou nejednoho uživatele, dobře vypadají a ještě lépe fungují. Nově je k dispozici ke stažení aplikace Quickshot. Jak se dá očekávat, aplikace zase stojí za to a bude velmi dobrým společníkem pro nejednoho iPhone fotografa.



 

Quickshot se specializuje na to, abyste dokázali pořídit nebo vylepšit fotografii v co nejkratším čase, s co nejmenším úsilím a dokázali dostáhnout co nejlepšího výsledku. Hned po otevření aplikace se vám ukáže několik tipů, jak s Quickshotem pracovat a co vlastně dokáže.

Průvodci apikací bych nevěřil, kdybych to nezkusil. A teď to není myšleno jako reklamní slogan, ale myslím to naprosto vážně. Možnost přidělání mraků dokáže oživit leckterou přeexponovanou oblohu fotografie. Aplikace přidá do světlých míst mráčky, vy si upravíte jejich barvu, kterou volíte podle denní doby a to, jak moc budou viditelné. A musím říct, že to aplikace dělá dobře.

Když se dostanema na položku filtrů nebo „Primers“, což jsou ve své podstatě také filtry, zjistíme, že jsou velmi povedené, při jejich aplikování je fotografie barevně upravována a zcela minimálně poškozována. To je věc, kterou spousta aplikací ještě příliš nezvládá. Enlight Quickshot je ale jiná a řeší to velmi dobře.

Zajímavou funkcí je také možnost „Strobe“, která pořizuje snímkové sekvence a skládá je dohromady, výsledky tak mohou být velmi zajímavé. Zmínit nesmíme zapomenout ani možnost HDR, která pořizuje také velmi solidní výsledky. V některých případech mi přišly i lepší než z původní aplikace Fotoaparátu.

No a na závěr trochu smutná zpráva. Quickshot je sice ke stažení zdarma, ale ne všechny funkce si ale budete moci užít, pokud nezaplatíte členství – případně jednorázový poplatek ve výši 1 790,-kč, který vám dovolí používat veškeré funkce doživotně. Na zkoušku ale bude stačit neplacená verze, ve které zjistíte, jestli prémiové funkce potřebujete či nikoliv.

Aplikaci s názvem Quickshot můžete stáhnout pomocí tohoto rychlého odkazu.