V posledních několika měsících došlo k neobvyklému nárůstu v počtu pracovních míst pro návrháře Applu, které by mohly naznačovat práci na velkém novém projektu nebo obnoveném zaměření na design.



Podle statistik shromážděných společností Thinknum, nové webové datové publikace, která sleduje výskyt pracovních míst společnosti Apple, mezi řadou dalších veřejně dostupných metrik se počet nových pozic v designu pro technologický gigant v Cupertinu od října neustále stoupá.

Jak je patrné z uvedeného grafu, otevření pracovních míst souvisejících s konstrukcí dosáhlo 12. ledna vrcholu 70 nových pozic, což je značné zvýšení z průměru 40, které se datuje od poloviny roku 2016. V období od dubna 2016 do října 2017 se počet nových designových pracovních míst dostal na vrchol 49 a nejnižší 22, poslední v srpnu loňského roku.

Apple neustále hledá nové a slibné zaměstnance, ale nedávný nárůst zájmu o návrháře je neobvyklý. Thinknum našel související úřední pozice za posledních 24 hodin a našel výpis pro produktové manažery, vědce, optické inženýry, dotykový digitální architekt ASIC, inženýr systému iPhone, inženýry Siri, manažery produktů pro iPhone, inženýry z plastových nástrojů a prototypy inženýrů iOS.

Publikace poukazuje na to, že „velké množství“ požadovaných projektantů a inženýrů bude pracovat v areálu společnosti Apple Park. Apple je v současné době v procesu přesunu klíčových týmů z areálu Loop campus do nových prostor, kde zaměstnanci budou pokračovat v práci na vlajkových lodích, jako jsou iPhone a Mac.

To, co přesně znamená, že nové pozice týkající se designu znamenají pro budoucí ambice společnosti Apple, je nejasné. Zatímco pouhá spekulace, nárůstu by mohl signalizovat práci na nové kategorii produktů nebo by to mohlo být jednoduše plánované rozvíjení, které podpoří skupiny, které vylepšují stávající produktové řady. V každém případě se vývojové a inženýrské pozice firmy chystají nabobtnat.

Zdroj: appleinsider.com