CEO společnosti Apple, Tim Cook udělal rozhovor pro Financial Post, po návštěvě platformy e-commerce platformy Shopify. Tim využil tuto možnost pro rozšíření podvědomí o AR (rozšířené realitě), kde uvedl: „Věřím, že AR je nejhlubší technologií budoucnosti,“ řekl Cook. „Zesiluje lidské výkony. Zesiluje lidi, ne nahrazuje a neizoluje. Obrovsky v to věřím. “ Dále řekl: „Vidím, že AR se rozběhne velmi rychle,„; „Vidím, že vývojáři v Kanadě jak se velmi rychle přizpůsobili, přinesli své řemeslo na trh a nemohu s tím být šťastnější.



Rozhovor se dále rozjel směrem k HomePodu, tedy nejočekávánější novince od Applu načasovanou na začátek roku 2018. Někteří kritizovali HomePod za to, že se jedná pouze o produkt reagující na Amazon a Google. Tim Cook k tomu říká, že tomu tak v žádném případě není.

Generální ředitel společnosti Apple vysvětlil, že integrace mezi hardwarem HomePodu a iOS je jedna věc, která je jedinečná: „Konkureční soutěž nás všechny zlepšují a vítám to,“ řekl Cook. „Myslíme si, že jedna z věcí, která na tomto trhu chyběla, byla kvalitní zvuková zkušenost, velmi příjemná zvuková zkušenost,“ řekl Cook. „Hudba si zaslouží tuto kvalitu, na rozdíl od nějakého pískového zvuku od konkurentů.“ Právě tím se má HomePod velmi odlišovat do konkurentů.

Zdroj: 9to5mac.com