Aplikace Office pro Mac dnes obdržela důležitou aktualizaci softwaru. Byla aktualizována na verzi 16 se zavedením několika nových funkcí pro aplikace Word, Excel, PowerPoint a Outlook.



V aplikacích Word, Excel a PowerPoint budete mít podle společnosti Microsoft možnost pracovat v reálném čase, což umožňuje více osobám pracovat současně na stejném dokumentu. V aplikaci Word a PowerPoint vám ikony oznámí, na čem pracují ostatní a co se změnilo. Změny v dokumentech, pracovních listech a prezentacích budou automaticky uloženy a aktualizace budou synchronizovány během několika sekund. Historie verzí vám v případě potřeby umožní vrátit se k dřívějším verzím dokumentu.

K dispozici je také rychlý přístup k skupinám, včetně prezentací, dokumentů a pracovních listů uložených v části často používané stránky a skupiny v nabídce Otevřít. Kromě toho jsou zde nové typy grafů a mnoho dalších funkcí. V aplikaci PowerPoint vám nový nástroj Trim Media umožní rychle upravit zvukové a video klipy. Myš lze také použít jako laserový ukazatel v prezentaci pro zvýraznění obsahu snímků.

Outlook, e-mailová aplikace společnosti Microsoft, získá novou funkci, která vám umožní archivovat nebo mazat e-maily a bude podporovat kalendář Google a Kontakty. Spolu s těmito změnami funkcí obsahuje verze 16 opravu podkladového kódu pro aplikace Office, PowerPoint a Excel a zavádí běžnější kód mezi platformami, aby byla zajištěna lepší stabilita.

Zdroj: macrumors.com