Společnost Apple údajně odmítla aplikaci, která uvádí, že detekuje porušení neutrality sítě a zkoumá, kteří operátoři mají rychlé video služby. David Choffnes říká, že jeho aplikace Wehe byla odmítnuta v App Store, neboť prý nenabízí uživateli žádný užitek.



Odmítnutá aplikace Wehe obsahuje dvě části. První částí je uživatelská funkce, která vám umožní prověřit rychlost stahování hlavních video služeb, včetně YouTube a Netflix, prostřednictvím poskytovatele internetových služeb v porovnání s generickým testem rychlosti vašeho poskytovatele internetového připojení.

Druhá část, která je pravděpodobně příčinou odmítnutí, je tvrzení společnosti o anonymním shromáždění zaznamenaných dat v rámci studie o porušování neutrality sítě od poskytovatelů služeb. Choffnes se domnívá, že shromážděná data mohou být použita k určení toho, kteří poskytovatelé internetových služeb mají problém s hlavními video službami v určitých oblastech. Podle odmítnutí tato aplikace neposkytuje přímý prospěch uživateli.

Zdroj: 9to5mac.com