Společnost Apple najala několik vědeckých pracovníků ze Silicon Valley Data Science, což je poradenská firma, která nabízí služby v oblasti datového inženýrství a datové vědy, uvádí společnost Bloomberg.



Několik desítek zaměstnanců společnosti Silicon Valley Data Science se v prosinci a v lednu připojilo k společnosti Apple, aby ji pomohlo lépe využívat své údaje ke zlepšení svých reklamních aktivit. Podle webové stránky Silicon Valley Data Science, společnost pomáhá podnikům udržet zákazníky, zlepšit obrat a další. Silicon Valley Data Science bude pracovat na analýze související s reklamami, aby podpořila úsilí společnosti Apple mít lepší inzerci.

Další oblastí, ve které by se Apple chtěl zlepšit je lepší využití reklam v App Store. Na několika profilech bývalých zaměstnanců společnosti Silicon Valley Data Science na LinkedIn je nyní uvedena pracovní pozice: „vědec v oblasti dat u Apple“. Například bývalý technický ředitel nyní pracuje na algoritmech, zatímco bývalý vedoucí oddělení datových věd je nyní hlavním výzkumným pracovníkem společnosti Apple. Zatímco webová stránka Silicon Valley Data Science je stále funkční, společnost byla v prosinci zavřená a služby již nejsou nabízeny.

 

Zdroj: macrumors.com