Mark Gurmana z Bloomberg News informuje, že Apple letos plánuje představit tři nové modely počítačů Mac, ale neuvádí, které z nich to přesně budou. Samozřejmě, řada notebooků od Applu obsahuje MacBook, MacBook Air a MacBook Pro, zatímco řada desktopů obsahuje iMac a iMac Pro, Mac Pro a stárnoucí Mac mini.



Pokud jde o notebooky, MacBook a MacBook Pro jsou nejpravděpodobnějšími kandidáty na obnovení v letošním roce, neboť MacBook Air od března 2015 neobdržel žádnou smysluplnou aktualizace (téměř před třemi lety), a zdá se, že je v tomto okamžiku držen pouze jako nejlevnější MacBook.

MacBook Pro s Touch Barem, které byly vydány v roce 2016 a později, jsou již vybaveny vlastním čipem Apple T1, který autentizuje a zabezpečuje Touch ID a Apple Pay, a je možné, že by notebook mohl být aktualizován novějším čipem, který odstraňuje ještě více úkolů z hlavního procesoru Intel.

Modely MacBooku neobsahují vlastní koprocesor, avšak pokud Apple neplánuje rozšířit Touch ID na 12″ notebooky, zůstává na paměti, zda je čip série T nutný.

Existuje také jedna fáma ze serveru DigiTimes, která nemá nejspolehlivější informace a tvrdí, že Apple vydá nový vstupní 13″ MacBook v druhé polovině letošního roku. Není jasné, zda by tento model mohl mít potenciál náhradit MacBooku Air, nebo do jaké jiné řady notebooků od Applu by se mohl zařadit.

iMac Pro vybavený vlastním čipem T2 společnosti Apple pro lepší zabezpečení a integraci. Koproduktor integruje několik dříve oddělených komponentů, včetně řadiče řízení systému, procesoru obrazových signálů, řadiče zvuku a řadiče SSD.

Čip T2 má bezpečnostní enklávu, díky němuž je iMac Pro ještě bezpečnější, novému šifrovanému úložišti a zabezpečené funkci bootování. Je možné, že Apple tento rok prodlouží tento koproduktor na standardní modely iMac.

Apple také potvrdil, že pracuje na zcela novém modulárním Macu Pro, ačkoli se ukázalo, že jeho datum vydání mohlo přijít po roce 2017.

Mac mini je nyní 1200 dní bez aktualizace, ten by mohl být rovněž velmi využívaným počítačem.

Zdroj: macrumors.com