Facebook tento týden podrobně popsal, jak plánuje poskytnout svým uživatelům větší kontrolu jejich soukromí v mobilních a počítačových verzích sociální sítě. Jedno z hlavních novinek je popsáno jako centrum ochrany osobních údajů.



To poskytuje jednoduché nástroje pro správu soukromí a kombinuje všechna základní nastavení ochrany osobních údajů do jednoho snadno přístupného rozhraní. Společnost připravuje vzdělávací videa ve zpravodajském kanálu zaměřeném na témata, jako je například – jak řídit, jaké informace používá Facebook, dále třeba jak prohlížet a odstraňovat staré příspěvky, nebo dokonce i to, co znamená smazání účtu. To je poprvé kdy Facebook sdílí své zásady ochrany osobních údajů se svými uživateli. Společnost uvedla, že aktualizace odrážejí základní zásady, které udržovali v oblasti ochrany soukromí v průběhu let.

Jak bylo uvedeno v TechCrunch, plánované zavedení rozšířených vlastností ochrany osobních údajů na Facebook přijde koncem května pro splnění obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) v EU. Cílem GDPR je dát občanům zpět kontrolu nad svými osobními údaji. Společnost Facebook nenabídla konkrétní informace o tom, kdy bude spuštěno, a zda budou kontroly nabízené uživatelům ve Spojených státech stejné jako v Evropě. Další částí plánu společnosti Facebook je provozovat workshopy na ochranu dat pro malé a střední podniky.

 

Zdroj: macrumors.com