Apple rozšířil svojí kalifornskou flotilu vozidel s vlastním pohonem ze tří registrovaných v dubnu 2017 o celkem 27 vozidel začátkem roku 2018, podle nové zprávy, kterou dnes zveřejnil Bloomberg, a pochází z e-mailů s Kalifornským ministerstvem motorových vozidel.



Po prvních třech registracích vozidel od července 2017 do ledna 2018 Apple zaregistroval v Kalifornii 24 dalších Lexus RX450h sportovních vozidel jako součást svých samohodinových testů. Společnost se domnívá, že „urychluje“ úsilí, aby se dostala až k jednomu ze současných vůdců v oblasti samořídících vozidel, Abebetu Waymo.

Práce na „Apple Car“ se začaly šířit na počátku roku 2015, kdy se objevily zprávy o projektovém projektu Titan a ukázaly více než 1000 zaměstnanců pracujících na vývoji elektrického vozidla na tajném místě poblíž hlavního sídla společnosti v Cupertinu.

Postupem času se projekt otočil směrem v Applu od sestavením vlastního vozidla k vývoji softwarového systému samostatného řízení, který generální ředitel Tim Cook potvrdil loni v létě.

„Zaměřujeme se na autonomní systémy,“ uvedl Cook v rozhovoru pro televizi Bloomberg. „Je to jádrová technologie, kterou považujeme za velmi důležitou.

My to považujeme za matku všech projektů AI,“ řekl Cook nejpodrobnější komentáře k plánům společnosti Apple v autě. „Je to pravděpodobně jeden z nejtěžších projektů AI, na kterém se skutečně pracujeme.

Zdroj: macrumors.com