Spolu s první verzí beta verzí iOS 11.3, Apple také vydal první verzi Xcode 9.3 pro vývojáře. Xcode 9.3 představuje nový prvek v podobě organizátoru energie, který je navržen tak, aby vývojáři pomohl zjistit, kdy rozšíření aplikace nebo aplikace na zařízení uživatele spotřebuje příliš mnoho z výdrže baterie.



Organizátor energie zobrazí protokoly, které jsou generovány, když aplikace překračuje „přiměřenou prahovou hodnotu procesoru„, když běží v popředí nebo v pozadí, což usnadňuje vývojářům přesné určování a opravu chyb.

Poznámky k vydání Xcode 9.3 také uvádějí nový testovací režim v 64bitové verze v systému macOS 10.13.4, který vývojářům umožní testovat software pro 64bitovou kompatibilitu, jak se Apple připravuje k zahájení vyřazování 32bitových aplikací na počítačích Mac. V macOS 10.13.4 uvidí koncoví uživatelé při spuštění 32bitové aplikace upozornění, které varuje, že 32bitové aplikace nebudou v budoucích verzích systému macOS „spouštěna bez kompromisů„.

Navíc 32bitová verze není v nabídce Xcode nastavena jako volba a systém budování vydává varování při vytváření architektury macOS pro 32bitovou architekturu.

Xcode byl také navržen tak, aby běžely další úkoly při Swift sestavování paralelně s dalšími příkazy, čímž se zlepšila doba výstavby projektů ve Swiftu. Může však také vést ke zvýšení využití paměti během vytváření.

Xcode 9.3 vyžaduje počítač s operačním systémem macOS 10.13.2 nebo vyšší, což znamená, že software již nebude fungovat na počítačích Mac, které i nadále používají starší operační systémy, jako je Sierra.

Vývojáři mohou stáhnout Xcode 9.3 z centra pro vývojáře.

Zdroj: macrumors.com