Několik zpráv analytiků poukazovalo minulý týden na to, že Apple snížil odhad prodaných kusů iPhone X v prvním čtvrtletí roku 2018 z 50 milionů kusů na 30 milionů kusů. Analytik Nicolas Baratte z investičního bankovního podniku CLSA tyto zprávy potvrdil.



Dále uvedl, že prognózy nákupu iPhone X jsou nafouknuté a že odhad přes 35 milionů kusů se později ukáže příliš vysokým. Ve výzkumné zprávě, která byla dnes odeslána svým klientům, společnost CLSA uvedla, že čísla pro prodej iPhone X nejsou pravděpodobné, že by se zvedly. Podobně jako ve zprávách, které byly sdíleny minulý týden, je důvodem předpovědi analytika přesvědčení, že ti, kteří iPhone X chtěli ho koupili okamžitě bez ohledu na vysokou cenu.

Oproti tomu průměrní spotřebitelé, kteří nevyužijí všechny možnosti tak drahého přístroje se již rozhodli pro zakoupení jiného modelu. Ačkoli rozsah 30 až 35 miliónů prodaných kusů v prvním čtvrtletí 2018 se stal populárním odhadem, jiní analytici předpovídali poněkud vyšší čísla kolem 40 až 45 milionů kusů. Zatímco analytici společnosti Jefferies odhadují 40 milionů prodaných kusů.

Zdroj: macrumors.com