Rok 2017 byl neuvěřitelně aktivní pro Apple Store neboť společnost pokračovala ve svém vývoji po celém světě. Pojďme se podívat na rekapitulaci Apple Store, které byly otevřeny pod vedením maloobchodní ředitelky Apple Angely Ahrendtsové.



Apple Store v roce 2017 by mohly být označeny jako vysoké, otevřené a zářivé budovy. V roce 2015 byl nový architektonický styl společnosti přímo ovlivněn vedoucím designu Jonym Ivem. Od té doby Apple začal rychle přetvářet nebo nahrazovat každou z jejich Apple Store.

LEDEN

20. ledna: Rok 2017 začal dočasným uzavřením Fifth Avenue v New Yorku kvůli významné obnově. V mezidobí se Apple přemístil do vitríny přímo za skleněnou kostkou, bývalým maloobchodním prostorem FAO Schwarz.

21. ledna: Rozšíření společnosti Apple v Číně přineslo ohromující Apple Store v Kunmingu. Kruhový vstupní vchod a plochá střecha připomínají divadlo Steve Jobse.

28. leden: nový Apple MarketStreet se otevřel v Lynnfieldu, kde nahradil předchozí Apple Store nacházející se v Northshore Mall.

Leden také přinesl uzavření dvou ze tří obchodů Apple Watch v Lafayette v Paříži a Selfridges v Londýně. Byly to jedinečné lokality, které se zabývaly výhradně Apple Watch. Nedávno byla odstraněna webová stránka posledního obchodu Apple Watch v Isetan Shinjuku v Japonsku.

BŘEZEN

4. března: Ve stejném nákupním centru byl znovu otevřen Apple Store v Arlingtonu.

11. března: Apple St. Johns Town Center se přestěhoval do většího místa v otevřeném obchodním centru v Jacksonville.

25. března: Trio Apple Store se otevřelo ve stejný den ve Spojených státech, Německu a Číně. Zatímco mnoho nových Apple Store se rozhodlo pro venkovní destinaci, Apple Brickell City Center si vybral luxusní nákupní centrum v Miami.

Apple Nanjing Jinmao Place se stala první čínskou pobočkou v okrese Gulou.

Apple Schildergasse přetvořil historickou německou prodejnu a zachoval mnohé detaily budovy.

DUBEN

8. dubna: Byl otevřen znovu po rekonstrukci Apple Woodland v Kentwoodu.

13. dubna: Apple otevřel Avalon v Gruzii jako další zcela nový Apple Store, který nahradil nedaleký krytý North Point Mall. Profil budovy je v souladu s Apple Stanford, ale interiér má modernější rozložení.

27. dubna: Významný milník v maloobchodní architektuře. Apple otevřel Apple Store v obchodním centru Dubai Mall. Místo bylo navrženo firmou Foster + Partners, která je zodpovědná za Apple Park.

KVĚTEN

20. května: Providence Place v Rhode Island oslavilo velké otevření po výrazném rozšíření. Nový Apple Store obsahuje velké, rotující skleněné tabule, které jsou funkčně odlišné, ale vizuálně podobné solárním křídlům, které se používají v Dubai Mall.

26. května: Apple Orchard Road je první Apple Store v Singapuru a obsahuje mnoho designových prvků, které byly později objeveny u Apple Park, včetně vlastního schodiště.

ČERVENEC

1. července: Otevřen první Apple Store v Tchaj-wanu.

8. července: Byl otevřen Apple Danbury Fair Mall ve stejném nákupním centru ale s podstatně více prostorem.

Ve stejný den Apple CambridgeSide v Massachusetts oslavil své velké znovuotevření a nahradil jeden z mála zbývajících černých obchodů Apple.

30. červen: Apple Bluewater v Greenhithe ve Velké Británii je zavřen pro rekonstrukci. Obchod bude pravděpodobně znovu otevřen v roce 2018.

SRPEN

12. srpna: Velké otevření oslavovaly hned dva Apple Store. První byl Apple Southhampton, dříve známý jako Apple WestQuay. Nový krytý prostor nahradil jeden z nejmenších Apple Store v Anglii.

Ve Wisconsinu otevřela společnost Apple Hilldale, který se přestěhoval z vnitřního místa v obchodním domě West Towne v Madisonu.

ZÁŘÍ

2. září: Měsíc odstartoval opětovným otevřením Apple South Hills Village, který se nachází na předměstí Pittsburghu.

Ve stejný den byl znovu otevřena Apple Village Pointe v novém obchodě ve stejném nákupním středisku. Jeho design je téměř identický s výše uvedeným Apple Hilldale.

9.září: Apple Northbrook, další halový areál v Illinois, se zdvojnásobil.

15. září: Zatímco v září došlo k neobvykle vysokému počtu otevření Apple Store, zaznamenalo se i trvalé uzavření obchodu. Apple Simi Valley zavřela své dveře 15. září a na rozdíl od ostatních Apple Store nedošlo k žádné nové náhradní lokalitě nebo opětovného otevření.

16. září: Apple Tianyi Square byl třetím Apple Store v Číně v roce 2017.

Ve stejný den byl znovu otevřen pro přestavbě Apple Topanga v Canoga Park.

 

Třetím obchodem, který slavil otevření ve stejný den, byl Apple Summit Sierra v Renu.

22. září: Právě včas na spuštění iPhone 8 a 8 Plus, dvě znovuotevřené Apple Store přivítaly zákazníky, první je Apple Meadowhall v Sheffieldu v Anglii.

Druhý Apple Smith Haven je přemístěn ve stejné budově v Lake Grove.

30. září: Uzavření měsíce září bylo ve znamení znovuotevření Apple Woodfield v Schaumburgu. Toto místo je jedním z nejstarších, původně bylo otevřeno v srpnu 2001 jako Apple Store číslo 5.

ŘÍJEN

20. října: Snad nejdramatičtějším otevřením Apple Store v roce 2017 byl Apple Michigan Avenue v Chicagu. Otevření přitáhlo velké davy a návštěvu ředitelů Apple. Nahradil jedinečný kamenný Apple Store jen pár bloků od hotelu.

LISTOPAD

3. listopadu: Apple Century City v Los Angeles byl znovu otevřen na zahájení prodeje iPhone X, což zákazníkům dalo hned dva důvody, proč si prohlédnout nový obchod.

11. listopadu: Zcela nová struktura Apple Domain Northside nahradila výrazně menší a uzavřenou lokalitu v nákupním centru Domain v Austinu.

16. listopadu: Otevření Apple UTC v San Diegu v Kalifornii zahájilo třídenní otevření obchodů po Spojených státech.

17. listopadu: Návštěvnické centrum Apple Park v Cupertinu v Kalifornii poprvé uvítalo širokou veřejnost. Vedle nového kancelářského komplexu Apple Park nabízí návštěvnické centrum, střešní výhled na areál a exkluzivní zboží. Je také jediným obchodem Apple s Caffè Macs.

18. listopadu: Apple Burlingame, poblíž návštěvnického centra Apple Parku, byl po přestavbě znovu otevřen.

Téhož dne Apple Burlington byl znovu otevřen v Massachusetts.

24.listopadu: Apple Chadstone byl znovu otevřen v předměstí Melbourne.

25. listopadu: Apple Shibuya v Tokiu bylo uzavřeno pro renovaci. Obchod bude pravděpodobně znovu otevřen v roce 2018.

PROSINEC

2. prosinec: V New Yorku byl otevřen Apple Downtown, který se nenacházel v žádném jiném obchodním domě. Vzhledem k tomu, jak důležitá je architektura Apple Store, byl den otevření oslavován malou fanfárou.

9. prosince: Apple Crabtree Valley Mall zůstal v druhém patře po znovuotevření v Raleigh.

16. prosinec: Byl znovu otevřen Apple The Gardens Mall v zahradách Palm Beach.

2018

Obyvatelé Vídně a Rakouska se připravují na vlastní Apple Store. Po celém světě společnost Apple uvedla plány na nové Apple Store v Jižní Koreji, Thajsku, Austrálii a Saúdské Arábii. V Indii společnost pokračuje v úsilí o otevření Apple Store a konečně bylo v USA schváleno místo v Carnegie Library ve Washingtonu. Pokud jde o architekturu, vypadá to, že každý Apple Store překonává ten poslední. Bude zajímavé sledovat Apple Store, která nás v roce 2018 čekají.

Zdroj: 9to5mac.com