Společnost Apple otevřela novou sekci v App Store, která podporuje aplikace založené na předplatném, které nabízejí bezplatné testy. „Zkuste to zdarma“, podkategorie se objeví na kartě Aplikace a v současné době sdílí pouze čtyři aplikace, včetně USA Today, 1Password, Panna: Video recepty a třídy a Lake: Knihy o barvení.



Klepnutím na tlačítko „Zkušební verze zdarma“ u jedné z aplikací se uživatel dostane na obrazovku zobrazující nabídku předplatného (pokud nebyla dosud stažena), která podrobně popisuje dobu trvání testování, po skončení testu jste dotázání, zda chcete využít v aplikaci předplatné.

Veškeré aplikace v podkategorii jsou nabízeny nějakou dobu na bezplatné testy, což naznačuje, že společnost Apple podporuje své úsilí o posun aplikací založených na odběrech tím, že vyzývá uživatele, aby je vyzkoušeli nějakou dobu předtím, než by se zavázali k opakujícím se platbám.

Aplikace založené na předplatném mají tendenci rozdělit uživatelskou komunitu, ale přijetí modelu se za posledních šest měsíců zvýšilo. Společnost Apple začala pobídat vývojáře, aby prodávali své aplikace za opakovaný poplatek místo jednorázových nákladů, a to když v roce 2016 provedl změny svých předplatných zásad aplikace App Store. Obvykle Apple bere 30 procent příjmů z aplikací, ale vývojáři, kteří jsou schopni udržet si předplatné se zákazníkem delší než jeden rok, tak se sníží Apple hodnota na 15 procent.

Zdroj: macrumors.com