Spisovatel a režisér Rian Johnson poskynul tento týden rozhovor pro The Wall Street Journal, kde diskutoval o svých nejoblíbenějších technologických náležitostech, které používá jak osobně, tak i profesionálně, včetně vytvoření Star Wars: The Last Jedi.



Pokud jde o skriptovací proces The Last Jedi, Johnson uvedl, že napsal celý film na MacBooku Air-gaped. Jinak řečeno, MacBook Air byl zcela izolován od jiných, potencionálně nezabezpečených sítí a tím je i přístup k internetu.

Johnson vysvětlil, že to zabraňovalo objevení tajemstvím skriptů The Last Jedi, aby se někdy dostal ven, a „nebyl použit pro jiný účel, než psaní scénáře„, i když neuvedl, který model Apple MacBook Air používá.

MacBook Air jsem nosil a nepoužíval ho na nic jiného kromě psaní scénáře“ dokonce přiznal, „Myslím, že můj producent byl neustále zděšen, nechal jsem ho i v kavárně.

Johnson také zmínil, že hraje iOS hru Desert Golfing na svém iPhone X, přiznává, že hrál „více než 1500 děr“ ve hře. Další technologická diskuse zahrnovala fotografickou kameru Leica M6 35mm použitou na The Last Jedi, jeho náramkové hodinky Omega Speedmaster Pro používané k vyčkávání momentů na setu a podcast „Historie Říma“, který poslouchal při psaní filmu.

Zdroj: macrumors.com