Apple dnes zveřejnil novou aktualizaci prohlížeče Safari Technology Preview, experimentálního prohlížeče, který byl poprvé představen před téměř dvěma lety v březnu roku 2016.



Společnost Apple navrhla tento prohlížeč ke zkouškám funkcí, které mohou být zavedeny do budoucích verzí Safari. Safari Technology Preview Release 48 obsahuje opravy chyb a vylepšení funkcí pro Storage Access API, SVG, CSS, Web API, Překlad, Web Inspector, Web Driver, WebRTC, JavaScript a WebAssembly. Dnešní aktualizace také zakáže automatické vyplňování uživatelských jmen a hesel, aby se zabránilo sdílení informací bez souhlasu uživatele.

Aktualizace prohlížeče je k dispozici prostřednictvím Aktualizace softwaru v Mac App Store všem, kteří prohlížeč stáhli. Úplné poznámky k vydání této aktualizace jsou k dispozici na webové stránce Safari Technology Preview. Cílem Apple je získání zpětné vazby od vývojářů a uživatelů v procesu vývoje prohlížeče. Safari Technology Preview může běžet vedle sebe s existujícím prohlížečem Safari a zároveň je určen pro vývojáře, ale nevyžaduje stahování účtu vývojáře.

Zdroj: macrumors.com