6,1-palcový iPhone nebude obsahovat OLED displej jako iPhone X, ale zařízení prý bude mít ještě pokročilejší LCD displej než předchozí iPhony, podle  Commercial Times. Zpráva, přeložená z čínštiny, uvádíí, že Apple přijme technologii LCD Full Active společnosti Japan Display.



Na rozdíl od tradičních LCD displejů, jako jsou například v modelech iPhone 8 a iPhone 8 Plus, budou mít Full Active LCD displeje pouze ultra tenké rámečky o průměru 0,5 mm na všech čtyřech stranách, dokonce menší než na iPhone X. Japan Display uvádí, že jeho Full Active LCD displeje mají rozlišení 2 160×1 080 pixelů. V souladu s tím mají poměr stran 18:9, což znamená, že jejich délka je dvojnásobek jejich šířky.

Tato zpráva je totožná se zprávou, kterou uvedl The Wall Street Journal v září, podle které Apple uvažoval o použití LCD displejů společnosti Japan Display v některých modelech pro iPhone 2018. Tyto LCD displeje již používají někteří čínští výrobci telefonů, včetně Xiaomi v Mi Mix 2. Použití Full Active LCD namísto OLED displejů je jedním z navržených kompromisů, které Applu umožní prodat 6,1-palcový iPhone za levnější cenu. Ostatní telefony budou obsahovat hliníkový rám namísto nerezové oceli, jediný objektiv místo zadní kamery se dvěma objektivy a žádný 3D Touch.

Zdroj: macrumors.com