Dodavatel HomePodů, společnost Inventec začala dodávat inteligentní reproduktory společnosti Apple s počáteční dodávkou „zhruba 1 milionu kusů“ podle průmyslových zdrojů Taipei Times.



Společnost Apple oznámila na začátku ledna, že odeslala oznámení o dodávce firmám v dodavatelském řetězci na HomePod a nyní první dodavatel odpověděl, že prodej HomePodu by měl být „brzy“ spuštěn.

Jakmile se první dávka HomePodů dostane do Applu, vydání pro teď už zpožděné inteligentní reproduktory musí být ještě potvrzeno společností, ačkoli Apple prozradil, že má být HomePod dodán „začátkem roku 2018.“ Tradiční Apple definice „brzy“ je leden až duben.

Dodávka HomePodů je naplánováná v roce 2018 na 10 až 12 milionů kusů. Průmyslové zdroje uvedly, že společnost Inventec a druhý dodavatel Foxconn splní dokonce polovinu těchto objednávek. Kromě toho bylo zdržení HomePodů způsobeno „jemným doladěním integrace softwaru a hardwaru“.

HomePod bude prvním přístupem Applu na trh inteligentních reproduktorů, v současnosti dominuje Amazon Echo a Google Home. Během odhalení produktu společnost Apple uvedla, že HomePod je více zaměřen na hudbu než jeho rivalové s kvalitní zvukovou a mikrofonní technologií, prostorovým povědomím, dotykovými ovladáním a dalším, které jsou poháněny čipem A8.

Zdroj: macrumors.com