Dodavatelé Applu prozradili, že se připravují na nízké objednávky od společnosti Apple v prvním čtvrtletí roku 2018 kvůli kombinaci sezónních faktorů a úzkosti nad zprávami o pomalejších očekávaných prodejích nejnovějších řady iPhonů.



Podle zdrojů společnosti DigiTimes: „Komponentní objednávky pro zařízení iPhone budou v první čtvrtletí o 15-30% nižší, než se očekávalo, a to především kvůli sezónním faktorům, ale některé zdroje tvrdily, že bude pomalejší očekávaný prodej telefonů iPhone 8 a iPhone 8 Plus a možná i iPhone X.

Dalším faktorem ovlivňující rozhodnutí jsou týdenní svátky lunárního nového roku, které podle stejných zdrojů výrazně snižují míru využití kapacity.

Několik předcházejících dodavatelů je údajně přesvědčeno, že je potřeba kontrolovat jejich úroveň inventáře, aby se vykompenzoval možný dopad nízkých objednávek, včetně těch, které se týkají paměťových čipů, kamerových modulů, modulů 3D snímání, PCB a firem poskytujících backendové služby.

Zprávy zůstávají v rozporu se skutečným prodejem iPhone X, protože smartphon byl představen rovněž v září. Nedávné údaje OS od firmy Kantar Worldpanel naznačovaly výborný prodej iPhonu X na několika trzích po celém světě v průběhu listopadu, a to i v rámci celkového „smíšeného prodeje“ zařízení iOS od září do listopadu 2017.

Zdroj: macrumors.com