CEO společnosti Apple, Tim Cook, tento týden tráví nějaký čas v Kanadě a mimo jiné  navštívil i Apple Store v Torontu. S Financial Post promluvil o aplikacích rozšířené reality a HomePod.



Na téma HomePod Tim Cook uvedl: „Integrace hardwaru a softwaru pomůže odlišit tento inteligentní reproguktor od konkurenčních produktů jako je Amazon Alexa nebo Google Home. Rivalita nás všechny zlepšuje a vítám to, ale pokud se oba pokoušíte licencovat totéž, je to velmi obtížné a nezbývá než počkat, zda to bude úspěšné, nebo ne. Kvalitní audio zážitek je věc, která chybí na trhu inteligentních reproduktorů, a to se snažíme napravit. Hudba si takovou kvalitu zaslouží.“

HomePod, který bude ve Spojených státech k zakoupení za 349 dolarů je dražší než konkurenční produkty, obsahuje 4-palcový basový reproduktor navržený společností Apple, který je navržen tak, aby poskytoval nejlepší možný zvuk. Během rozhovoru s Financial Post, Cook také hovořil o rozšířené realitě, což je téma, o kterém v minulosti hovořil již mnohokrát. Cook řekl, že AR je nejhlubší technologií budoucnosti, která je schopna zesílit lidské zkušenosti místo toho, aby je nahrazovala. Cook dále řekl, že vývojáři v celé Kanadě závádějí AR velmi rychlým tempem a že je rád, že o ARKit tak velký zájem.

Zdroj: macrumors.com