Pokud má váš iPhone, iPad nebo iPod touch iOS 11.2.5 nebo novější, může vám Siri v režimu hands-free číst zprávy. Můžete dokonce požádat svého inteligentního digitálního asistenta, aby nahlas četl zprávy omezené na konkrétní domény – například sport, obchod nebo hudbu.



Tato funkce, nazvaná Siri News, byla navržena pro situace, kdy se nechcete dívat na obrazovku. Může být ale použita pouze tehdy, když je Siri vyvolána známou frázi „Hey Siri“, pomocí CarPlay nebo sluchátek, nikoli když ji vyvoláte ručně. Siri News je oficiálně k dispozici v USA, Velké Británii a Austrálii. Pokud žijete v nepodporované zemi, můžete tuto funkci používat také, ale obsah bude poskytován pouze v angličtině.

Jak používat Siri News na iPhonu nebo iPadu
Chcete-li používat službu Siri News, požádejte asistenta pomocí „Hey Siri“, CarPlay nebo sluchátek a požádejte ho, aby přečetl nějaké zprávy prostřednictvím jednoduchého příkazu „Hey Siri, play some news“. Příkaz je zkratka pro přehrání příslušného zpravodajského podcastu. Pokud v zařízení nemáte nainstalovanou aplikaci Podcasty, Siri se vrátí zpět k přehrávání všech věcí, které jste naposledy poslouchali.

Chcete-li přeskočit přímo do Podcastu, klepněte na tlačítko Otevřít podcast, které se nachází na obrazovce s výsledky Siri, nebo použijte přepínač aplikací pro systém iOS a přeneste aplikaci Podcast do popředí. Případně se dotkněte titulku podcastu. Zobrazí se aktuálně přehrávaná přehlídka zpráv v aplikaci Podcasty.

Zde je několik příkladů pro příkazy služby Siri News:

  • “Hey Siri, read news from CNN.”
  • “Hey Siri, what’s business news.”
  • “Hey Siri, play music news.”
  • “Hey Siri, tell me sports news.”

Následující zdroje jsou ve výchozím nastavení používány pro výše uvedené žánry zpráv v USA:
Obecné – NPR, The Washington Post, Fox News nebo CNN
Obchod – CNBC, Bloomberg
Hudba – Apple Music Beats 1 Rádio s obsahem Zane Lowe
Sport – ESPN, NBC
Výchozí hodnoty se v jednotlivých zemích mohou lišit. Například zákazníci ve Velké Británii si mohou všimnout, že Siri automaticky nabídne místní zvukové zprávy od BBC, Sky News nebo LBC.

Požádejte Siri, aby použil konkrétní zdroj zpráv pomocí příkazu „Hej Siri, switch to [požadovaný zdroj]“, například „Hej Siri, switch to ESPN“. Přepnout můžete na následující zdroje: ABC, Apple Music, BBC, Bloomberg, CNBC, CNN, ESPN, Fox News, LBC, NBC, NPR,
SBS, Seven Network, Sky News a Washington Post. Siri News je opět k dispozici pouze po příkazu „Hey Siri“ nebo v režimu hands-free, když používáte CarPlay nebo sluchátka.

Zdroj: idownloadblog.com