Alpine Electronics představila na CES nový systém CarPlay s designem, který je před palubní deskou vozidla, místo aby byl vložen přímo do palubní desky vozu. Společnost uvedla, že zařízení iLX-F309 nevyžaduje vlastní instalaci.



Před instalaci zařízení iLX-F309 bude pravděpodobně ale zapotřebí odborná pomoc k odstranění stávajícího systému. Obsahuje 9palcovou dotykovou obrazovku a zapadá do různých vozidel. Obrazovka je o něco větší než průměrná obrazovka CarPlay, která má od 6 do 7 palců. 9palcová obrazovka je připojena k nastavitelnému držáku připojenému k podvozku 1-DIN. Po instalaci jsou obrazovka a držák pevně připevněny k podvozku pro instalaci.

Obrazovka se pohybuje nad nebo před palubní deskou, zatímco její zadní kryt se čistě zužuje na okrajích pro tenkou a moderní siluetu. Kromě kompatibility CarPlay a Auto v Androidu je v novém systému také AM/FM přijímač s podporou videa. Systém neobsahuje možnost přehrání CD nebo DVD, ale je zde port na USB, vstup AUX a vstup HDMI. Společnost uvedla, že obsahuje také technologii Bluetooth pro streamování zvuku, ale nezdá se, že zahrnuje Wi-Fi nebo podporu pro bezdrátové připojení CarPlay. Autorizovaní prodejci společnosti Alpine Electronics začnou prodávat nový systém v únoru za 1 100 USD.

Zdroj: macrumors.com