Videa z iPhonů jsou jedničkou mezi smartphony. iPhone X a iPhone 8 s možností 60 snímků za sekundu ve 4K jsou na špici videozáznamů, které jsou telefony schopné vyprodukovat. Aby ale záznamy měly více kinematický nádech, bude to chtít stabilizátor obrazu, ten dokáže úroveň záznamu zvednou o hodně výše. DJI představilo na CES DJI Osmo Mobile 2.



 

 

DJI toho nabízí opravdu hodně, od minidronů ovládaných telefonem, přes stabilizátory pro profesionály za statisíce korun, až po kamery s možností záznamu v nekomprimované kvalitě. Mimo to ale také nabízí stabilizátor obrazu pro mobilní telefony DJI Osmo Mobile. Ten měl vždy problém s výdrží baterie.

Nástupce DJI Osmo Mobile 2 by měl disponovat lepší baterií, která vydrží déle, snazším ovládání a funkcí sledování objektu. Slibovaných je až 15 hodin záznamu, což zní až nereálně. Toho je dosaženo díky vykonnější technologii gimbalu. Cenu je DJI Osmo 2 by měla být 163$ (cca 3 500kč) což je více než nízká cenovka na to, jak kvalitní stabilizace obrazu je. (Cena původního DJI Osmo Mobile se pohybuje kolem 6 500kč). Nový stabilizátor by měl být dostupný od února letošního roku.