Zprávy o zpomalování starších iPhonů se v Číně rozšířily poté, co čínská skupina spotřebitelů požádala Apple o informace o aktualizacích iOS, které snižují výkon starších iPhone (prostřednictvím Reuters).



Rada spotřebitelů v Šanghaji napsala společnosti Apple a požádala o vysvětlení zpomalování a o podání informací o tom, co Apple plánuje udělat k nápravě tohoto problému. Skupina spotřebitelů, která je nevládní organizací schválenou čínskými úřady, požadovala od pátku odpověď podle státní tiskové agentury Xinhua. Rada dále uvedla, že v roce 2017 obdržela 2 615 stížností na produkty a služby společnosti Apple v porovnání s 964 stížnostmi v roce 2015.

Minulý měsíc společnost Apple potvrdila, že zavedla funkce správy spotřeby energie v aktualizaci, aby zvýšila výkon a zabránila neočekávaným vypínáním. Společnost čelí rostoucímu počtu soudních sporů, které buď obvinily společnost z úmyslného zpomalení starších telefonů iPhone, nebo proto, že neoznámila změny správy napájení, které učinila od verze iOS 10.2.1.

 

Zdroj: macrumors.com