Indická vláda v pondělí pozměnila své zákony o zdanění, které umožňují obchodníkům s jednou značkou původem ze zahraničí, dočasně splnit požadavek na získání 30% nákup zboží vyrobeného v Indii a prodeje v jiných zemích.



Od dovozního cla je pět let, kdy bude společnost, tedy Apple povinnen dodávat 30 procent svého zboží prodávaného v prodejnách z celé země. Společnost Apple hledala změnu pravidel již po dobu jednoho roku, protože rozšířila své činnosti a shromážděné v Indii.

The New York Times označil tuto změnu za dramatickou úlevu pro mezinárodní korporace, s obavami z obchodních skupin v Indii, že budou nadnárodní společnosti nespravedlivě vytlačovat místní podniky.

Výroba iPhonu SE a případně i dalších zařízení v budoucnu s expanzí v Indii jde určitě splnit řadou podmínek, které jsou pro společnost Apple podmínkou pro podnikání a daňové úlevy.

Apple zvažuje vytvoření Apple Storů v New Delhi, Bangalore a Bombaji, kde je většina indického spotřebitelského bohatství soustředěna. Navíc bude rozšíření i Apple Authorized Reseller prodejci.

Zdroj: appleinsider.com