Facebook oznámil významnou změnu ve funkci News Feed. Tato služba začne zařazovat zpravodajské zdroje v závislosti na důvěryhodnosti. Je to druhá významná změna podle Marka Zuckerberga.



Zuckerberg uvádí, že je na internetu příliš mnoho dezinformací a senzací a pokud to nebude vyřešeno, sociální média tento problém ještě nafouknou. Pokud jde o to, jak dosáhnout nabízení kvalitních zpráv, bude Facebook hledat důvěryhodný a informativní obsah. Společnost začne nejdříve řešit aspekt důvěryhodnosti. „Zásadní otázka, s níž jsme se potýkali je, jak se rozhodnout, které zpravodajské zdroje jsou obecně důvěryhodné. Mohli bychom se pokusit toto rozhodnutí učinit sami, ale s tím jsme nebyli spokojeni.

Uvažovali jsme také o tom, že bychom se zeptali externích odborníků, ale to by pravděpodobně problém objektivity nevyřešilo. Nakonec jsme se rozhodli zeptat vás a použít zpětnou vazbu.“ Zde jsou podrobnosti o tom, jak bude tato nová změna fungovat: „Jako součást našich průběžných průzkumů kvality se nyní zeptáme, zda uživatelé určitý zdroj znají a pokud ano, zda mu věří.

Myšlenka spočívá v tom, že některým zpravodajským organizacím věří pouze jejich čtenáři nebo ti, kdo ho sledují, kdežto jiné jsou brány jako důvěryhodné v celé společnosti, tedy i těmi, kteří je přímo nesledují.“ Zuckerberg doufá, že pomocí těchto změn, které byly ve funkci News Feed provedeny budou lidé mít pocit, že jejich čas strávený na Facebooku je dobře využitý.

Zdroj: 9to5mac.com