Před slibovaným uvedením produktu HomePod, které by mělo být již brzy získala společnost Apple oficiální schválení FCC pro tento inteligentní reproduktor. Poté, co Apple získal toto schválení může kdykoli začít s prodejem zařízení.



Všechna zařízení, která používají komunikační technologie, jako je Bluetooth a Wi-Fi, musí být předány FCC ve Spojených státech, aby zajistily dodržování federálních předpisů před tím, než budou moci být prodávány ve Spojených státech. Získané schválení FCC naznačuje, že HomePod bude spuštěn již v blízké budoucnosti. Pro porovnání, Apple obdržel schválení společnosti FCC pro iPhone X dne 4. října, těsně měsíc předtím, než bylo zařízení zveřejněno.

Apple původně plánoval vydat HomePod v prosinci, ale společnost vydání posunula až do roku 2018 kvůli tomu, že potřebovala větší čas na vývoj produktu. Apple dále uvedl, že HomePod bude dodáván zákazníkům v USA, Velké Británii a Austrálii začátkem roku 2018. Začátek roku 2018 je ale velmi široký pojem. Apple považuje za začátek roku 2018 období od ledna do dubna, takže je velmi těžké určit konkrétní datum pro vydání HomePod. Vzhledem ke schválení FCC však můžeme zařízení očekávat spíš na konci ledna nebo počátku února než později v roce.

Zdroj: macrumors.com