Nová karta v App Store dnes potvrzuje, že hra Final Fantasy XV: Pocket Edition bude spuštěna na kompatibilních zařízeních iOS již 9. února, tedy několik měsíců poté, co byla oznámena v září minulého roku.



Hráči, kteří mají o hru zájem, mohou využít novou možnost předobjednávek, která je v App Store. Po klepnutí na „získat“ se hra po oficiálním vydání stáhne do vašeho zařízení a upozorní vás, že je k dispozici. Final Fantasy XV: Pocket Edition je epizodická hra, s 1. kapitolou zdarma v předobjednávce. Kapitoly 2-3 budou k dispozici pro nákup v aplikaci v hodnotě 0.99 dolarů a kapitoly 4-10 budou k dispozici za 3,99 dolarů za kapitolu. K dispozici bude i kombinovaný soubor všech kapitol ke stažení za 19,99 dolarů (prostřednictvím TouchArcade). Co se týče hratelnosti, hra je mobilní verze hry Final Fantasy XV, která byla vydána na PS4 a Xbox One na podzim roku 2016.

Stejně jako verze pro konzoly hra pro mobilní zařízrní sleduje příběh prince Noctis a jeho přátel Gladiolus, Ignis a Prompto, kteří čelí nepřátelům a nebezpečí na cestě k Noctisově svatbě s Lady Lunafreya. Grafika a bojový systém ve hře pro iPhone a iPad jsou srovnatelné s hrou vydanou pro konzoly. Square Enix uvedl, že Final Fantasy XV: Pocket Edition obsahuje všechny hlavní postavy a hlavní příběh s možností hrát kdekoliv a kdykoliv chcete. Hra bude fungovat na zařízeních s iOS 11.1 nebo novějšími, včetně iPhone 6s a novějších, iPad Pro, iPad 5. generace nebo novější, iPad Air 2 nebo novější a iPad mini 4 nebo novější. Hra zabere přibližně 5 GB prostoru nebo více.

Zdroj: macrumors.com