Pokud vás konverzace v aplikaci iMessage náhle začaly mnohem méně bavit, rozhodně nejste jediní. Tento velmi oblíbený messenger od Apple má nepříjemnou chybu, která narušuje pořadí vašich textů.



Výsledkem je, že texty se mohou objevit v zcela odlišném pořadí, a to ve vašem telefonu i v telefonu adresáta, a to ve stejném rozhovoru. Příklad si můžete prohlédnout v rozhovoru mezi editorem Alejandro a manažerkou redakční komunity Georginy; pro představu – z následujících obrázků by mělo být jasně vidět, co je problém. Pro přehlednost Alejandro poskytl první obrázek, zatímco Georgina druhý.

Jak si všimnete, stejné zprávy se objevily ve stejném chatu – ale z nějakého důvodu oba uživatelé je vidí v jiném pořadí. Nesrovnalost v pořadí je ještě zřetelnější ve výše uvedeném obrázku, kde jsou odpovídající zprávy označeny příslušnou barvou. Tento problém se zdá být docela rozšířený, někteří uživatelé o něm diskutovali i na Twitteru:

https://twitter.com/AngeBassa/status/955571511234097157

https://twitter.com/wbbradley/status/955638352543436801

Co způsobuje tento problém zatím zůstává nejasné, ale řada uživatelů diskutovala o stejném problému na fóru podpory společnosti Apple. Podle záznamů chyba pochází z prosince loňského roku, ačkoli se zdá, že stále více uživatelů si tohoto problému všimlo tento měsíc. Existuje i několik jednorázových stížností na stejný problém, které byly napsány na konci roku 2014 a na začátku roku 2015. Společnost Apple od té doby vydala aktualizaci MacOS High Sierra 10.13.3, která údajně tento problém řeší.

Zdroj: thenextweb.com