Průzkum společnosti Counterpoint ukázal, že iPhone 7 Plus byl druhým nejprodávanějším smartphonem v Číně v roce 2017. Další příčku obsadil menší bratr iPhone 7. Celkově je to příjemné překvapení, protože dominantní postavení Applu v Číně není rozhodně, tak silné jako v jiných zemích. Navíc se jedná o jedinou značku v TOP 10 v Číně, která je původem ze zahraničí. Ano, většina konkurentů je totiž regionálního charakteru a to nejen výrobou, ale hlavně původem společnosti.



Apple měl v roce 2017 celkový podíl na trhu 5,2%. Čínská tendence u smartphonů jde k větším obrazovkám a proto si iPhone 7 Plus získal v loňském roce takovou popularitu.

Apple je v současné době čtvrtou nejprodávanější telefonní společností v Číně. Rok 2018 by mohl ukázat silný potenciál iPhonu 8, iPhonu 8 Plus a iPhonu X. Pokud tedy nebude rozhodovat cena a nebude čínské zákazníky lákat loňská hvězda iPhone 7 Plus.

Nové iPhony přinášejí portrétové režimy, které by podle našeho názoru v redakci měl Apple ještě hodně vylepšit. Další exkluzivní funkcí je funkce 2x optického zoomu, která je dostupná pouze u větší Plus verze a iPhonu X.

Úspěch iPhone 7 Plus ukazuje, že čínští zákazníci jsou ochotni zaplatit více za hardware společnosti Apple navzdory tomu, že trh zaplavují mnohem levnější konkurenti.

Zdroj: 9to5mac.com