Toyota a Lexus dnes potvrdily, že CarPlay bude k dispozici ve vybraných vozidlech od roku 2019, čímž bude Mazda jediným výrobcem automobilů, který nebude ve Spojených státech CarPlay podporovat.



Web MacRumors dnes obdržel následující prohlášení od mluvčího společnosti Mazda Jacoba Browna, aby zjistil, zda stále plánuje nabízet CarPlay. „Zajišťujeme zavedení technologií CarPlay a Android Auto do našich vozidel, které jsou navrženy tak, aby spolupracovaly s naším informačním systémem Mazda Connect. V tuto chvíli ale nemůžeme poskytnout žádný konkrétní časový údaj nebo další podrobnosti.“ Mazda již učinila podobný slib několikrát minulý rok. Například loni v březnu společnost uvedla na webu Cars.com, že kompatibilita CarPlay a Android Auto byla testována v praxi a poznamenala, že softwarové platformy budou k dispozici v nových i starších generacích vozidel se systémem Mazda Connect.

Zdá se, že Mazda Connect se objevila v některých vozidlech již v roce 2013, takže široká škála vozů Mazda by měla nakonec podporovat CarPlay a Android Auto, pokud společnost splní svůj slib. Mazda je od roku 2014 registrována jako partner CarPlay na webu společnosti Apple. Průzkum v loňském roce ukázal, že rostoucí počet zákazníků považuje CarPlay za nutnou funkci. Ta je k dispozici již ve stovkách značek a modelů vozidel po celém světě, včetně Ford, General Motors, Fiat Chrysler, BMW, MINI, Audi, Mercedes-Benz, Honda, Acura, Hyundai, Porsche, Lamborghini, Aston Martin, Volkswagen, Volvo a mnoho dalších.

Zdroj: macrumors.com