O druhé generaci iPhonu SE se začíná ve velkém polemizovat, protože právě jaro je pro Apple čas, kdy byl tento iPhone představen v březnu 2016. Ten si dokázal na trhu najít u uživatelů velkou oblíbenost a to převážně s příznivou cenou a skvělou specifikací při zachování malého rozměru s displeje.



Objevilo se mnoho doměnek o tom, zda bude mít iPhone SE 2 hardware jako iPhone 7, popř. iPhone 8 s implementací Face ID (místo Touch ID), 3D Touch v displeji, bezdrátové nabíjení nebo dokonce OLED displej.

Pokud někdo skutečně věřil, že něco takového Apple představí tedy iPhone X v menší a levnější variantě, tak se hodně spletl. Technologicky to totiž není možné a to hned z několika důvodů, zachování rozměrů by způsobil problém, aby se tam tolik technologických vymožeností vůbec vešlo. Vybavení jako nejnovější vlajkové lodě od Applu za podřadně nízkou cenu by se Applu skutečně nevyplatilo.

Kromě toho je zde i několik fyzických překážek, jako například hliníková záda pro bezdrátové nabíjení (aktuální iPhone SE). Co je však jistota je vynechání 3,5mm jacku na sluchátka.

Rozhodně se dočkáme výrazné designové změny v sérii iPhone SE, ale zda půjde směrem designu iPhonu 7, nebo vzhledem menší verze iPhonu X je zatím ve hvězdách.

Apple má letos představit 3 nové telefony 6,5″ iPhone X Plus s OLED displejem, 6,1″ iPhone s Face ID a LCD displejem a pak právě iPhone SE 2.

Podle nejnovějších informací z Asie bude spuštěna výroba nové generace iPhonu SE s bezdrátovým nabíjením v květnu nebo červnu 2018, jak uvedl Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI Securities.

Zdroj: macrumors.com